S7 200 sorular ve çözümler

Hocam kolay gelsin güzel paylaşımların için teşekkürler benim çalıştığım firmanın Ar-Ge laboratuvarında kullandığım bir adet PLC ile yapılmış On-Off cihazım var üzerindeki programın çalışma şekli şu şekilde: PLC şarteli açılıp enerjilendiğinde belirlenen sürelerde çıkışındaki alıcıyı enerjilendirip yine belirlenen süre sonunda belirlenen süre miktarında off ta kalıp her On-Off süresini bir sayaç ile sayıyor. Üzerindeki Reset tuşuna basılınca sayma işlemi hanesini sıfırlıyor cihaz enerjisi kesilene kadar devam ediyor. Şimdi elime bir adet S7-200 serisi Logo 230RC daha geçti aynısından yapmak istiyorum fakat PLC ile ilgili çok bilgim yok ama öğrenmek istiyorum bir yandan da programlamasını da kendim yapmak istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
  1. Bir garaj kapısında aç butonuna basıldığı müddetçe kapı açılacaktır.Aç butonundan elimizi çektiğimizde veya kapı S1 sınır anahtarına çarptığında duracaktır. Kapı butonuna bastığı müddetçe kapanacaktır. Butondan elimizi çektiğimizde veya S2 sınır anahtarına çarptığında duracaktır.



  1. Bir motor ileri butonuna basıldığında ileri doğru dönecektir.Stop butonuna basıldığında veya aşırı akım rölesi açma verdiğinde duracaktır.Geri butonuna basıldığında ise geri yönde dönecek stop butonuna basıldığında veya aşırı akım rölesi açma verdiğinde duracaktır. ileri dönerken geri butonuna basıldığında veya geri dönerken ileri butonuna basıldığında motor yön değiştirmeyecektir. İleri ve geri kontaktörleri aynı anda devreye girmeyektir


Merhaba bu verdiğiniz 2 örnek problemin ladder devresi varmı acaba stl lerini almakta zorlanıyorum.
 
soru8. Bir start, bir stop butonu kullanılacaktır. Starta basıldığında1. motor çalışacak, 10 sn. sonra 1. motor duracak 2. motorçalışmaya başlayacaktır.Stoba basıldığında 2. motorduracaktır.
soru 8 - YouTube


soru9:Starta 1. basışta M1 ,2. basışta M2 çalışsın.
siemens s7200 soru 9 - YouTube


soru10: Starta basıldığında 1. motor, 15 sn. sonra 2. motorçalışacak. Stoba basıldığında 2. motor duracak 3. motorçalışacak.20 sn. sonra 3. motor kendiliğinden duracak.Sistem tekrar başlama durumuna gelecek
siemens s7 200 soru 10 - YouTube
hocam merhabalar
videolara ulaşılamıyor
 
  1. Bir butona her basılışta sıradaki bir lamba yanmaktadır. 5. lamba yandıktan sonra butona basıldığında tüm lambalar sönmekte ve çalışma şekli baştan başlamaktadır. Bir stop butonu ile her an çalışmakta olan tüm lambalar durdurulabilmektedir.
Selamlar aleyküm Bunun çizimi lazim beyler yardımcı olabilecek varmı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,562
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst