S7 200 cpu 224 ac/dc/rly sorunu

mehmet48

Üye
Katılım
13 Eki 2007
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar plc girişlerine i0.0 ile 1m yi kısa devre ettiğimde plc üzerindeki giriş ucunun yanması gerekli olduğunu sanıyorum. ya ben yanlış yapıyorum yada aldığım plc sorunlu. bilgi verirseniz sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Yanlış yapıyoesun;
1m yazan yere eksi verecemsin i0.0 girişine artı vereceksin.
Girişler Optokuplerdir. Yani içerde bir led yaktığını düşün. (Gerçektede öyledir zaten)
 
S7-200 de girişler optokuplerdir. Ancak çift yönlüdür.
İsterseniz tersini de yapabilirsiniz. M ( 1M, 2M ..) uçlarına + da verebilirsiniz. + verirseniz giriş ucuna - vermelisiniz.
 
Girişlerde optokuplörler olduğu için sadece doğru polarma uygulandığında giriş sinyali plc tarafından algılanabilir.

Şu sırayla kontrollerinizi yapın;

1) Plc niz girişlerinde kullanılmak üzere 24V dc voltaj üretir. Bu voltajı plc nizin "M" ve "L" uçlarını ölçerek doğrulayın. Bu uçlarda voltaj varsa bir sonraki adıma geçin. Bu uçlar arasında voltaj yoksa probleminizi buldunuz.

2) Plc girişlerinizin 1m ve 2m uçlarını yine plcnizin üretmiş olduğu 24V luk dc nin M çıkışına bağlayın. Böylece istediğiniz hehangi bir girişe (I0.0.......Ix.x) +24V u yani L ucunu verdiğinizde ilgili girişin aktif olduğunu ve ledinin yandığını göreceksiniz.

3) Eğer buna rağmen girişdeki led yanmıyorsa giriş ledi yanık olabileceğinden programlama kablonuzla plcyi pc nize bağlayın. Bir satır bir program yazın. Örneğin I0.0 1 olduğunda Q0.0 ı aktif eden bir satırlık birşey. Girişe 24V verdiğinizde Q0.0 ın ve girişin aktif olduğunu bilgisayarınızın ekranında görüyorsanız probleminiz giriş ledinin patlak olmasıdır. Fakat ekranda da görmüyorsanız plc nizin girişindeki optokuplör zarar görmüşdür.

4) Plc nizin içini açın ve ilgili girişden itibaren yolları gözlemleyin. Bir sorun görülmüyorsa optonun kodunu alarak temin etmeye çalışın ve dikkatlice sökerek yenisini monte edin. Büyük olasılıkla probleminiz çözülecektir.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,218
Kullanıcılar
450,072
Son üye
metin ersoz

Yeni konular

Geri
Üst