S7 200 Çevrim Zamanı Hesaplama

geforce18

Üye
Katılım
25 Nis 2008
Mesajlar
133
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar s7200 ile zaman hesaplamak istiyorum bunu hangi komutla yapacağım. mesela kendi ekseni etrafında dönen bir çarkın bir turu ne kadar zamanda dödüğünü nasıl hesaplatabilirim?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
çarkın bir yerine reflektör yerleştir ve optik sensörüde karşısına koy (sizin sistem farklı sensörle belki daha uygun olur) sensör sinyal verir durumdayken motoru çalıştır ve çark dönsün Bu arada diyelimki sensör girişiniz I0.0 olsun I0.0 ın düşen kenarında bir merker biti set et o bit TONR T0 zamanlayıcısını çalıştırsın ve I0.0 ın yükselen kenarında merker biti resetle... TONR T0 da gördüğün değer mili saniye cinsinden çarkın bir turda geçirdiği sürdir. Veya enkoderle farklı çözümler üretebilirsin.
 
BGN_ITIME ve CAL_ITIME komutlarını kullanarak gerçek değeri bulabilirsin.

Aşağıdaki örnekte I0.0 çarkın her bir turunda sinyal veren giriş olsun. VD8 değişkeninde ms cinsinden tur zamanını görebilirsiniz.
korfez_ arkadaşın dediği şekildede yapılabilir. Ama PLC timerı çok hassas değildir. Tam değer ölçmek istiyorsanız bu 2 komutu kullanmakta yarar var.

Kod:
NETWORK 1  
LD    I0.0
EU
MOVD   VD4, VD8
BITIM  VD0

NETWORK 2
LD     SM0.0
CITIM  VD0, VD4
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,293
Mesajlar
916,511
Kullanıcılar
450,127
Son üye
furkan680

Yeni konular

Geri
Üst