s 6550 elektrık supurgesi çekmıyor

motor emiş ağzında toz filtresi vardır 5cm çapında onu temizleyin
 
motorun amacı havayı emmektir.rahat emerse seside çalışmasıda iyidir.ya boru taıkanmıştır yada filtre torba vb hava emişini engel olmaya çalışır.sen bu yolları adım adım açıkmı kontrol et derim.eski sesi ile yeni sesi arasında çok fark varsa motor kontrol et.çektiği akıma bak emiş kısmını elinle tıkamaya çalış ordan emiş iyimi tıkalımı yada elektrikselmi anlarsın.
 
Ustalarım buna benzer bir sorun ablamların elektrik süpürgesinde olmuş. Islak bir bez çektikten sonra bu olay meydana gelmiş. Bez çıkarılmasına rağmen sorun devam ediyormuş. Bugün süpürgeyi söküp ustalarımın açıklamaları doğrultusunda gerekeni yaptıktan sonra tekrar bilgi veririm. saygılar.
 
Ustalarım bugün elektrikli süpürgeyi fişe taktım gıjjjj... diye ses gelip koku gelmeye başladı hemen fişi çekip komple dağıttım. Motoru söktüm alt tabanında bir parçayı parçalamıştı ama isminin ne oldugunu bilmiyorum. Fotosu aşağıda. Bir de motorun zarar görüp görmediğini nasıl anlayabilirim multimetreyle? Yardımcı olursanız sevinirim.saygılar...

IMAG0610.jpgIMAG0611.jpg
 
Hocam dağılan parça pervane, 2 adet alüminyum disk arada kanatçıkları var. bu parça komple çıkmamışsa milden sökün ki balans yapmasın. onadan sonra elektrik vererek kontrol edebilirsin ama yalıtkan ile motoru sabitleyin güçlüdür.
 
Hocam dağılan parça pervane, 2 adet alüminyum disk arada kanatçıkları var. bu parça komple çıkmamışsa milden sökün ki balans yapmasın. onadan sonra elektrik vererek kontrol edebilirsin ama yalıtkan ile motoru sabitleyin güçlüdür.

Sağol Bülent Ustam imdadımıza yetiştin vallahi. Çok teşekkür ederim. Şebeke girişinde kond. var galiba. Küçük kibrit kutusu gibi. Bu girişe direkt 220 V vericem öyle mi?
 
önce seri lamba ile deneyin yanmışsa kısadevre yapıp sigortayı attırmasın.
 
bildiğiniz lamba işte hocam 100w lambaya motoru seri bağlayacaksınız. Lamba çok parlak ise motor kısadevre yanmıyorsa açık devre. Az aydınlatıyor ise direk enerji verip deneyebilirsiniz. Eski ustaların sık kullandığı yöntemdir.
 
Ustalarım bugün elektrikli süpürgeyi fişe taktım gıjjjj... .saygılar...
yukarıdki sesi duyup fişi çekmişsiniz zaten yani motor sargı sağlam Yaşlı Uzman Usatma katılıyoum Lambayı devredeki sigorta gibi düşünün öyle bağlaycaksaınız lehim de olabilir duy da kullanabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst