s 6550 elektrık supurgesi çekmıyor

fen-ve-teknoloji-yasamimizda-elektirik-testleri-81.jpg

Hocam yukarıdaki anahtar gördüğün yere ampülü, lamba gördüğün yere motorun uçlarını yerleştir. Pil uçlarını faz ve nötr olarak düşün. Yani lambaya nötr direkt vereceksin motor uçlarının birine faz giriş ve diğerini faz çıkış olarak alıp lambaya göndereceksin.
 
Ustalarım bugün dağılan parçayı aldım taktım elektrikli süpürge çalışıyor. Yardımlarınız için teşekkürler...
 
Merhaba.Elektrikli süpürge konusunda başka bir detayı da sizlere söyleyeyim isterseniz.(Çünkü arçelik süper elektronic'de başıma gelmişti bu durum) Siz tüm filtreleri (Motor koruma fitresi,toz filtresi,ara filtreler,vb.) temizlik olarak çok mükemmel hale getirseniz ve tüm gerekli bakımlarını yapsanız da (Triyaklı güç(Çekiş) kontrol kartını çıkarıp da direk motora 22 vac'yi verseniz de) başka bir nedenden dolayı bu çekiş gücü yarı yarıya veya %40 oranında yine azalmış da bulunabilir.

Hava çekişini sağlayan tam santrifüj bir kompresör prensibiyle çalışan 2 kedemeli fandan (Birinden giren hava diğerinden geçerek ayni iki kademeli su pompasındaki gibi akışkan olan hava iki kademede sıkıştırılıp yanlardaki küçük kanallardan dışarıya basınçla verilir genellikle) bir tanesi siz farkında olmayarak punta (Nokta) kaynağıyla tutturulmuş olan elektrik motorundaki bu milinden tam çıkıp,boşta (Avara) ise,yani yalnızca tek bir fan dönerek bu hava kompresyonunu da sağlamaya çalışıyorsa,çekiş gücü,örneğin motorun en büyük ve son gücü de olan 1000 watt.'da bile yarı yarıya eski çekiş gücüne göre (mmSS) daha düşük kalacaktır.

İkinci fan (Santrifüj pervane) bu şekilde milden ayrılıp da orta kısmındaki boşluk kısmı bazen hafifçe sürtünerek,bazen de fazla genişlemiş olduğu için,bir kenara sıkışıp hiç ses de vermeyerek motor bu şekilde de dönmesini sürdürmüş olabilir.Bu durumda sanrifüj hava pompasından siz çift kademede olan bu sıkıştırma (Kompresyon) / emme (Vakum) işlemini,ancak tek kademede kalan bu tek fanla daha düşük seviyelerde kalarak alabilirsiniz doğal olarak.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,992
Son üye
plaxo

Yeni konular

Geri
Üst