Sürekli og sigortası atıyor ne yapabilirim

arkadaşım kolay gelsin, öncelikle 63A sigorta çok büyük geldi bana tabi primer gerilimin 31,5kV olduğu göz önüne alınırsa, eğer tek hat şeması çizip gönderebilirsen yardımcı olabilirmi. ayrıca kesici den kastın sigortalı trafo koruma hücresi olabilir mi? senin sorunun sigortanın atması fakat kesici ile sigortanın atmasının bir alakası olmaz. bir de trafo direk tipi mi yoksa kabin tipi mi detaylar lazım. direk tipi 31,5kV 300kVA trafo olduğunu düşünürsek faz başı yaklaşık 6 amper yük çekmesi lazım,sigorta olarak da 10A sigorta yeterli, birden fazla sigorta atıyorsa tecrübelerime dayanarak trafonun arızalı olduğunu söyleyebilirim. bunu izolasyon megeri ile test ettirebilirsin. eğer tek bir sigorta atıyorsa; sigorta ve trafo arasındaki teçhizatı gözden geçir, b,r de genleşme depolu trafo kullanıyorsan havalandırma tapasını kontrol et , çıkarmamış olabilirsin. kolay gelsin.
galiba karıştırdınız..soruyu soran ben değilim...saygılar...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
işletmemizde fazla yük olmadığı halde sürekli sigorta atıyor trafoda problem yok güç dağılımı nomal acaba kesici hücredemi problem var? görünürde birşey yok sigorta değeri normalin üzerinde hatlarda problem yok yardımlarınız için teşekür ederim
Seksiyoner ile trafo arası kaç direk var?
Trafo üstünde sigorta var mı?
Bence arızanız izolatör kaynaklı sigorta attığında elektriği kesip atan sigortaya ait fazdaki izolatörleri elle kontrol edin ısınma var mı?Gözle kontrol edin iğne ucu büyüklüğünde dahi patlak varsa hattı açtırmaz ama sigortanızı attırır.Ayrıca hatta değen,yaklaşan ağaç dalları da bu arızaya sebep olabilir.
 
Sorunu trf dan sonraki ana besleme şalterinin akım koruma sınırını düşürerek çözdük. Yapmış olduğunuz yorumlara emeğinize çok teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz bilgilerden faydalanarak problemi şimdilik hallettik.
 
Sorunu trf dan sonraki ana besleme şalterinin akım koruma sınırını düşürerek çözdük. Yapmış olduğunuz yorumlara emeğinize çok teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz bilgilerden faydalanarak problemi şimdilik hallettik.

Bu yazdığınız ana şalterin akım ayarı ile OG de bulunan 63 Amper sigortanın atmasının hiç alakası olmaması gerekir. (63 Amper özellikle çok büyük)

Kullanmadığımız bir fabrikada 630 kVA trafomuzda benzer arıza vardı. Özellikle yağmurlu havalarda olmak üzere. Bazen 2 Ayda 1 bazen haftada 2 kere sigorta atıyordu. Trafoyu bakıma gönderdim. Tüm izalatörleri değiştirdim. Trafo odasının içine 4 kameralı kayıt sistemi kurdum. Olay oda dışından geliyordu.

Kablolar Direk üzerindeki VHT izalatörlerden zincir izalatöre iniyor ve bina girişindeki zincir izalatörlere gidiyor buradan parafudura ve geçit izalatörlerine gidip ölçü hücresine giriyor. İki arada bulunan zincir izalatörlere bağlı kablo gerginliğini kaybetmiş bel veriyor yağmur suyu ve toz bina girişindeki izalatörler üzerinde birikiyor muş. Yeni bir konsol yaparak kabloyu VHT izatörlerden gergin bir şekilde direk bağlayıp sorunu çözdük.

Bu iş için çekmemiştim ancak yapılan işi gösterir 1 foto cep telefonunda var. Daha iyi anlaşılması için yayınlıyorum. İptal edilen VHT ve zincir izalatörler ile sonradan bağladığımız konsol net görülüyor. Direğin tepesinde bulunan en soldaki zinciri sökemedik nazar boncuğu olarak bırakmıştım.

Not: 630 kVA için 16 veya 20 Amper TSE li sigorta dışında hiç sigorta takmadım. 63 amper taksam belki Atma anında izalatörüde patlatıp arızayı daha kolay bulmamıza neden olabilirdi.

13032013112.jpg
 
Sn.taşovalı bende edremit ile aynı görüşteyim.Bahsi geçen sorun,bahsi geçen şekilde çözülmez.Sıkıntılı bir Parafudr veya izolasyon sorunu,kuş,fare veya başka hayvanların çarpılması gibi etkenler sık sık OG sigortasını attırır.Bence sizin arıza düzelmedi tatile çıktı.Eğer tatilden dönerse burada paylaşmanızı dilerim.
 
Söylediklerinizde haklısınız ama, artık trf dan sonraki ana şalter atıyor. Belki trf nun değerini yanlış okumuş olabilirim ,fakat işletmede kalender makinası var tahminen 500 kw ve 10 adet mil motorları var 132kw 200kw .Milleri çoğu zaman darbeli ve yükte çalıştırıyorlar, demeraj akımları çok yüksek oluyor. Şuan durumu takip ediyoruz net sonuca varınca tabiki sizinle sonucu paylaşacağım saygılarımla
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Her trafonun tapası çıkarılmaz.Slikajel olan trafolarda genleşme esnasında hava alışverişi buradan sağlanır.Tapa alınırsa , hava yolunu slikajel ve yağ üzerinden değil , direkt hava ile teması olur.Tapa alındığında civatanın kenarı kanallı olduğu için trafo atmosfere açıktır.Atmosfere açık bir trafo ise dışarıdaki nemi toru kirli havayı trafo yağının içine zaman içinde geçer.Yağın izolasyonu düşer.
Özetle slikjel varsa tapa alınmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,808
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst