Süper kondansatör ile telefon şarj edilebilir mi?

Katılım
26 Haz 2015
Mesajlar
326
Puanları
1
Süper kondansatörler bildiğimiz gibi aynı hacimdeki kondansatörlere göre 10-100 kat daha fazla enerji depolayabilirler ve şarj edilebilir bataryalara göre çok daha hızlı akım verirler.Başlıkta da belirttiğim gibi bu süper kondansatörlerle telefonu şarj etmek mümkün müdür?
 
Mümkün olsa bile bu çok sağlıksız bir şarj olur. Bataryanın ömrü kısalır. Çoğu akıllı telefon bugün hızlı şarj özelliğini matah birşey gibi sunsa da bu bataryanın ömrünü azaltan bir tuzaktan başka birşey değildir.
Şarj işleminde mühim olan husus şarj geriliminin regülasyonudur. Süper kapasitorun ani deşarjı sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum.
 
Ben su sekilde düşünüyorum.

1-) süper Kapasitörler de ne kadar enerji depolayabilirsiniz? Ortalama bir telefon mesela elimde bulunan S4 telefonum 9.88 watt gücündedir. Bir süper Kapasitörde en az 10-15 watt güç depolayabilmelisiniz ki telefonunuzun bataryası ni en az bir defa sarj etsin.

2-) Bir telefon sarj esnasında batarya sarj kontrolü için eğer kapasitör çıkışına akım sınırlama devresi kurulur sa mesela hızlı sarj için genelde 2 amper kullanılıyor benim normal şarj için kullandığım şarj aleti 500 mili amper gücünde. Bu kapasitör çıkışına akım sınırlama devresi kuruluRSA sorun olacağını sanmıyorum.

Ancak bir süper kapasitör u şarj etmek kolay olmayacaktır. Bir güç kaynağına direkt bağlamak güç kaynağını kısa devreye dusurecektir. Bu durumun aşılması lazım. yoksa olmaz değil yapılabilir elbette.

Bir de şarjlı bir kondansator üzerindeki elektrik yükünü kaç saat koruyabilir buda önemli. nihayetinde bu bir kapasitör olduğu için elektriği bir pil gibi depolamiyor. benim bildiğim Kapasitörler 2-3 saat üzerindeki voltajı tutabiliyorlar.

Yine bir telefon bataryası ni sarj edebilecek kapasitör Bankası ne kadar büyüklükte olur düşünmek lazım.

Selamlar.
 
Araç çalıştıean süpercap bank vidyosu paylaşmıştım yıllar önce standarr aküdan hafif ve daha az yer kaplıyordu dileyen bulur izler.
 
polymer gibi verimli piller varken neden super cap?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst