RS 485 veri aktarımı nasıl olur?

oerejo

Üye
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
37
selam.bitirme projesi olarak kompanzasyon panosu yapıyoruz ve bu panoda reaktif güçkontrol rölesi olarak entes RG3-12CS kullandık.bu CS serisinde RS485 çıkışı var ben bu çıkıştan bilgisayara nasıl veri aktarabiilirim.çevirici gibi birşeyler vardır mutlaka varsa nedir nerden bulabilirim?ayrıca bilgisayara nerden yazılım ykleyebilirm?bu veri aktarımı wireless ile yapılabilirmi?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba,

Delta marka çeviriciler ile reaktif güç kontrol rölesinden çıkan sinyallari bilgisayara toplayabilirsiniz.Bu birinci adımdı.

İkinci adım ise güç kontrol rölesinden size gelen sinyallerin yorumlanması, tahminen size bir word değerinde veri yollar, sizin de bu veriyi anlamlandırmanız gerekir.Bunun için Entesin ilgili ürününün kullanım kılavuzuna ihtiyacınız olur.
 
piyasada bir sürü rs 485/232 çeviriciler satılmaktadır. bunları kullanarak cihazınızla haberleştirebilirsiniz. ama entes cihazının haberleşme konfigrasyonunu bilmeniz gerekmekte ve bilgisayardan izlemek için basit bir yazılıma ihtiyacınız var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Geri
Üst