Robotik şirketi sermaye

Hah tamam şimdi. Sorunun cevabını aldın :) Ne kadara mal olur diye sormuştun ya. İşte bu insanları ikna edip, aynı çatı altında toplayacak kadar sermayeye ihtiyacın var başlangıçta. Daha sonra ar-ge masrafları(araç gereç, malzeme, atölye) gelicek. Ama söyledim ya paranın tamamını batırma şansın var. Eğer telafi edemiyeceğin bir mebla ise, risk alma.

Ama hadi bi konu açalım kendi servo sürücümüzü tasarlıyalım dersek, insanların zaman problemi var. Eğer ben varım diyenler yeterli sayıda olursa ben hazırım, bu kadar deneyimli vasıflı ve bilgili insanla zorlanacağımızı sanmam.

Bide şimdi fast 0.75kw servo takımı 600-750 dolara satıyor zaten. Ulaşılmayacak bi mebla değil. Bu fiyat için değer mi? Tabi yerli olsun maksat derseniz o başka ama.

Kontrolör olarak gömülü sistem kullanılabilir. Bknz; beagle bone, rasberry pi vs. Yani yazılımcı arkadaşlarla beraber rahat bi şekilde kontrolör tasarlanabilir.

Mekaniğe gelince hep korkmuşumdur. Kuka nın dev robot kolları gibi bişey yapıp bunu o hassasiyette nasıl yaparız bilmiyorum. Göründüğünden ve düşünülenden kat kat zor olduğuna eminim. Çok komplike hareket aktarım sistemleri kullanılıyo.

Zaten eğer mekanik hazır olursa bi pano 6 servo bi de kontrolör, şöyle gözümde canlandırdığım kadarıyla.

Olur yani olmaz diye bişey yok. Takım çalışmasıyla yapılabilir.

Kesinlikle aynı fikirdeyim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,370
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst