robot kontrol üniteleri hakkında bir soru

fatmet

Üye
Katılım
5 Ocak 2007
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
41
merhabalar robot kontrol ünitelerini bağımsız tasarlayabileceğimiz servo kontrollü mekanik sistemler üzerinde uygulayabilirmiyiz mesala 8 eksen'li bir servo sistemimiz var buradaki eksen hareketlerını kontrol edebilirmiyim
 
Kinematikleri farkli olacagindan tam istedigin sekilde calistiramazsin. Robotlarda her motorun birbirleri ile iliskisi var. Bu iliskiyi belirleyen bazi formuller var. Bu nedenle ayni iliski sekline sahip bir mekanikle duzgun calisabilir.

Yapmak istedigin tam olarak nedir? Nasil bir makineyi/mekanigi kontrol edeceksin?
 
cevabınız için teşekkür ederim şuana kadar cnc routerlar uzerınde calıstım bır kac cnc kontrol unıtesını'de tanıdım bızım yapacagımız 8 eksenlı bır tasıma unıtesı fakat bırbırınden farklı bır cok parca oldugu ıcın her bırının tutma ve tasıma noktaları farklı dolasıyla pozısyon ögretmeden yola cıkarak bıseyl yapmak dusuncesındeyım fakat nasıl yapacagıma daır tam bır cozum bulmus degılım bu tur uygulamarı yapan arkadaslardan tavsıyeler almak ıstıyorum
 
Eger calisacak duzenekler birbirinden bagimsiz gruplarla bolunebiliyorsa 2-3 kontrol unitesi kullanip hepsini ayni anda tetikleyebilirsiniz. Birbirlerinden bagimsiz calisir ama ayni anda basladiklari icin veya sinyallerle birbirlerine baglandiklari icin senkron calisirlar.

Isterseniz sizin icin 8 servoyu eszamanli kontrol edebilecek bir kontrol unitesi de tasarlayabiliriz.
 
bizim tasarladığımız sistem aynı anda bı kaç hareketi yapmak zorunda amacımız her parça için tutma pozisyonlarını öğretip sürekli aynı şekilde hareket vermesini sağlamak anladıgım kadarıyla siz bu konularda oldukça deneyimli görünüyorsunuz yaptığınız uygulamar nelerdir herhangi bir siteniz var ise oradan incelemek isterim bu konuda ortak çalışma yürütebilirz..
 
Sayın fatmet,
Sizin sorununuz bir hareket kontrolör ile çözülür (=motion controler). CNC' ler ile uğraşmışsınız, hareket kontrolör de G kod kullanmadan servo motorlara hareket verir ve daha çok PLC gibi programlanır diyebilirim. Siemens Simotion, Omron Trajexia, Trio Motion, Panasonic RTEX tabanlı bir sistem ve Beckhoff tabanlı bir sistem sorununuzu çözecektir. Bu örnekleri daha da çoğaltmak mümkün. Sekiz ekseniniz olduğuna göre haberleşmeli bir sistem tasarlamanızı öneririm.
 
pekı bu konuda şunu sormak istiyorum hangi ürünü tercih etmemi önerirsiniz uygulama ve teknik destek açısından yolda bırakmayacak bir çözüme ihtiyacım var gerekirse bu konuda ortak çalışma yapabiliriz.Burada sıkıntım şu bir çok ürün taşıma özelliğine sahip bir sistem tasarlandı ve her parçanın ayrı pozisyonlar tutma işlemi var yani bir robot kola hareketlerini öğretmek gibi bir durum söz konusu yani bir robot kol var bunun teach panel ile programlıyorsunuz parçaya göre daha sonra bunu kaydedıyorsunuz programı kullanıcı o parçayı seçtiğnde sistem öğretilen pozısyonlardan parçayı alıp işlemini yapıcak tüm yapılmak istenen bu açıkcası..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst