Rg3-12cs

sistemde dengesiz yük yok örneğin 10 HP motor devreye girdiği zaman ihtiyaç olan grupları alıyor motor sustuğu zaman geri bırakmıyor kad. bırakma süresi 3 sn. bu durumdan dolayı sistem cap. girdi
saygılar

birde kon güçlerini girerken örneğin cihazın kataloğunda kondansatör güç değerlerinin girileceği hane 000.0 şeklinde
benim cihazımda ise 00.00 şeklinde du durum neyden kaynaklanıyor acaba

cihaz auto set-up yapmadı kondansatör değerlerini kendim girdim. sısralanışı ise yukarıdaki ilk yazımdaki gibi.



_________________________________________________

Düzenleme: ŞaŞKIN

Arka arkaya mesaj yazmak yerine son mesajınız üzerindeki Değiştir butonuna basarak eklemek istediğiniz mesajı ekleyiniz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Röle auto-setup yapmadıysa eğer.Şu sorunlar olabilir.
1.Kademe arızalıdır, 2. bağlantılarda bir sorun vardır,3.Sistemde değişken yük olabilir.
Auto setup yapmak için mümkünse 1.Kademeye en büyük kondansatörü bağalarsanız.
Birde yükleri kapatıp auto setup yapmayı denerseniz.
Kademeleri rölenin tanımasını sağlayabilirsiniz.1.Kademenin sağlam olması lazım.
birde bunları denerseniz....
 
Sorun çözüldü gibi arkadaşlar Akım trafolarından bir tanesi arızalı çıktı (her ne kadar sıfır malzeme olmasına rağmen) arızalı olan akım trafosunu değiştirdim ve sistem normale döndü. değiştirdikten yarım saat sonra oranlar %9 ve %7 lerdeydi. Konuyla ilgili yardımcı olan arkadaşlara teşekür ediyorum. iyi çalışmalar.
 
Bulunduğumuz şehirde, x5 sayaçlara bağlanacak akım trafolarını tedaşa götürüp test ettiriyoruz (Ücretsiz.) Ölçüm sonucunu belgeleyen evrağı alıp sayaç mühürleme esnasında görevliye gösteriyoruz. Raporda trafoların dönüştürme oranı, sınıfı, seri nosu yazılıyor. Sınıf 0,5 olmayan, uygun dönüştürme oranına sahip olmayan trafoları takmıyoruz.
Her 5-6 trafodan birisinin sınıfı 1 çıkıyor! (Üzerinde sınıf:0,5 yazmasına rağmen). Bazısının dönüştürme oranı farklı çıkıyor. Fabrikadan sıfır gelse de, içinde fabrika testi raporu olsa da genede güvenemiyoruz.
Bir seferinde entes 250/5 sınıf:0,5 olması gerekirken üç trafonun üçünün sınıfı da 1 çıktı. ECS'ler genelde sağlam, federallerde durum kötü.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst