RG-12T RÖLE PROBLEMİ

FATİ42

Üye
Katılım
14 Şub 2007
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
Reaktif röle değeri 0,86 görünüyor. Otomatik modda kondansatörleri sürekli devreye almasına rağmen reaktif röle üzerindeki 0,86 cos Q değeri yükselmiyor. Buna rağmen dağıtım panosu üzerindeki multimetrenin cos Q değeri 1’e yükseliyor.
Fakat sürekli kondansatör
devreye aldığından manuel modda çalıştırıyorum.

KOMPANZASYON PANOSU KABLO GÜZERGAHI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

TRAFO---»»DAĞITIM PANOSU---»»KOMPANZASYON PANOSU

Akım trafom, Kompanzasyon panosu içinde , ADP'den gelen besleme hattının olduğu baradadır.

Röle besleme fazlarını tek tek kontrol ettim, düzelmedi.

Röle K-L uçlarını değiştirip kotrol ettim.

Yardımlarınız için teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kompanzasyon beslemesinin ,akım trafosundan sonra yapılmış olduğundan eminmisiniz?Kompanzas-
yon panosu içerisinde akım trafosu olmaz.
 
Son düzenleme:
Büyük ihtimalle akım trafosunu yanlış bağlamışsın trafo ile dağıtım panosunun arasına seri bağlamalısın ki geçen akım değerini sayaca bildirsin...
 
Kompanzasyon akım tafosu da ana dağıtım panosunda olmalı. Yoksa bu durumda olduğu gibi röle, kademeye aldığı kondansatörleri fark edemez.
Yani röle akım trafoları da bütün yüklerin geçtiği barada olmalı. Yada şu da olmuş olabilir: Akım trafoları ana baradadır. Ama kompanzasyon beslemeleri, akım trafolarının önündedir (Şebeke tarafındadır). Bu durumda da röle kondansatörleri göremez.
 
hepinize teşekkürler
akım trafosu kompanzasyon panosunun içerisindeydi. Onu az önce iptal ettim , dağıtım panosunun multimetresinden kompanzasyon rölesi k-l uçlarına seri bağladım. Röle ekranında -1.00 normal yazıyor , multimetre ekranında da 0,95-1 arasında fakat bazı değerler artı bazı değerler eksi toplamda ise artı cos q değeri görünüyor, sizce sistem normal midir?
 
Normaldir ama sayacın eloktonik sayacmı acaba eğer elektronikse aktif sayım lambası 7 sefer yanarken endüktif lambası 1 kere yanıyorsa normaldir ....enaz 7 ye 1 olmalı yani 7 yerine 10-20-30- olabilir.
 
sayacım elektronik trifaze makel markadır
 
üzerindeki lambalara bakarsan iki adet lamba olmalı biri aktif sayar digeri reaktif bunları dediğim gibi bir incele...
 
Az önce değerleri kontrol ettim
rg-12t : -1.00
multimetre değerleri
L1 : 0,91
L2 : 0,90
L3 : 0,91
Toplam : 0,76
Aktif sayım lambası 2 iken reaktif sayım 1

Otomatik c-k ayarı yaptığımda sadece 1 kondansatörü bir kaç kez devreye alıp bıraktıktan sonraki değerler 0,99-1 oldu, Aktif sayım lambası 3 iken reaktif sayım lambası 1oldu.

Acaba değerler tekrar düşer mi?

Rölede eksi 1.00 değeri doğru mudur, çünkü diğer kompanzasyon panomun rölesi artı 1.00 ve cos Q değerleri 0,98-,99 arasında.
 
- 1 degeri kapasitife geçtiğini gösterir ama sayaç sayımlarına bakarsan şu anda 3 e 1 diyorsun buda %33 gelir ve cezaya girer en ceza oranınız nedir ama ne olursa olsun cezada ama burada kullandığın cihazda otomatik akım yönü düzeltme varmı tam bilmiyorum akım uçlarını faz olarak doğrumu kontrol et birde kapasite seçimlerin de tam olmayabilir tabi bu ölçümleri yaparkan devrede yük varmı devrede yük varken yani (endüktif yükler varken ) sayım yapmalısın..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst