Rf alıcı verici şifrelemek

STLMS.DZMN

Üye
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
bir rf alıcı verici devresi ile ses. Başka bir rf alıcı verici ile pic e data gönderiyorum.
Mesela bu ses iletişimini sağlayan vericiden çıkan sesleri nasıl şifreli olarak gönderip alıcıdan da şifreyi çözerek alabiliriz ki başkaları dinleyemesin. Aynı şekilde gönderilen datayıda.
 
öncelikle analog sinyali dijitale cevirmen gerekli alıcıdan aldığın digitaj datayıda tekrar analog sinyale çevirmen gerekir dizital sinyale dönüştürebilirsin digital sinyalide istediğin gibi kodlayabilirsin mesela 16bit bir dataya çevir ve bitleri karmaşık gönder örneğin 1.bit 16.2.15.3.14 vs alıcıdanda alırken sıraları düzelt ve alalog sinyale çevir.
 
Bu tarz uygulamalarda çok sık karşılaştığım bir algoritma var; Lempel-Ziv algoritması. Kütüphane mantığı ile çalışıyor. Her ne kadar sıkıştırma tekniği olarak kullanılsa da kuvvetli bir algoritmadır.

Animasyonda görmek için; Animation of Lempel-Ziv Encoding Algorithm

Saygılarımla,
 
Arkadaşım, PT2272M4 adında bir entegre var. Gugıldan araştır. RF Decoder encoder işlemlerinde kullanılır. İşini mutlaka görür
 
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim sanırım aradığım cevabı aldım. Ve bana en uygunu fabrisio nun PT2272M4 entegresinden bahsettiği cevap araştırayım hemen teşekkür ederim.
 
gondereceğın data hızı yavaş olur dersen DTMF olarak gonder al tabii ask olarak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,311
Mesajlar
916,595
Kullanıcılar
450,146
Son üye
ashhh

Yeni konular

Geri
Üst