rezistans gücü hesabı

Katılım
15 Ara 2009
Mesajlar
406
Puanları
16
Yaş
40
merhabalar arkadaşlar.. yemek ısıtmak için kullanılan kullanılmış bir tezgahımız var. Elektrik aksam aksamda malzemelerin çoğu kullanılmaz durumda,üzerinde 6 adet rezistans var hepsinin dirençlerini ölçtüm 51 ohm seviyesinde bir tanesi sonsuz direnç gösteriyor sanırım bozuk.Bu rezistansları belirli sıcaklıkta otomatik devreye almakiçin problu ısıkontrollü anahtarlar var. NT-137 DO T85 0332 30-110 C yazıyor üzerinde bu anahtardan gerekli.Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.tamamen kendim yapıcam kontrolünüşimdiden teşekkürler..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
spiralli termostatmış adı sayın ilhan_mkp_ilhan. rezistansların gücü tam belli değil ama 51 ohm olarak ölçtüm hesapladım 1000 watt civarında herbiri sanırım.6 adet rezistans var 3 adet spiralli termostat bir adette 30-90 derece arası ayarlı termostat var önerilerinizipaylaşırsanız çok sevinirim.
 
üstadım sen bu termostatlardan mı arıyorsun şu an
 
Rezistansları ayrı ayrımı kontrol etmek istiyorsun hepsini birmi
------------------
Sana ayrıca elektrosan termostat yada enda nın kilerini tavsiye ederim
 
Son düzenleme:
ben bu sistemi kaliteli ve güvenli malzemelerle kullanışlıbir hale getirecem kısmetse fakat termostatlar ve rezistans ileçalışmadımdaha önce.rezistans kontrolü için bu termostatlar yeterlimidir,izolasyon malzemesi (kablo ve termostatlar için) neler kullanmalıyım bilmiyorum.6 adet rezistans 3 adet termostatla kontrol edilecek.Bu ürünleri yeni alıcam o yüzden önerilerinizi sormak istedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst