Nikola Tesla Kimdir?

Evet o belgeseli de izlemiştim gerçekleri gösteren bir belgesel
 
acaba bir elektrik,elektronik, mekatronik mühendisi teslayı ne kadar tanıyabirir.
Anlatmak istediğim olay şu ben mekatronik öğretmenliği okuyorum meslek lisesinden makine çıkışlıyım. üni de akım nedir gerilim nedir
gibi bilgiler öğretiliyor ama nedense benim içime sinmiyor mesela maanyetik alan olayı gibi olgular soyut oldğundan dolayı pek anlayamıyorum. ama iş uygulamaya gelince birçoğumuz yapıyoruz. peki kaçımız teslanın yaptığı deneyleri icatları anlayabilip kendimizden birşey katıyoruz.


bu olay son dönemlerde moda olan hz. mevlana (tasavvuf) kitaplarına benziyor.
bir çoğumuz o kitapları okuyoruz mevlanayı övüyoruz ama mevlanayı anlayabiliyormuyuz.
yani o kitaplrı okuyana kadar mesnevi okumak gerekir diye düşünüyorum.

Evet teslanın yaptıklarını belki yapamayız ama o zamanında haksızlığa uğramış biri edison karşısında edisonun bazı yaptıklarınıda yapamayız ama herkes onu tanıyor.Tesla yı da bence bir eem tanımalıdır.Sizin dediğiniz gibi olsa : bu adam çok şey yapmış ama ben bunları yapamam bu adamı tarihe gömelim gibi birşey olur du.Bu da Haksızlıktır.
 
Evet teslanın yaptıklarını belki yapamayız ....

Aslında ben şunu söylemek istedim. Şimdi düşünün siz alanınızda her konuya vakıf bir bilim admısınız ve siz den bir asır sonra teknoloji acayip bir şekilde artmış , imkanlar fazlasıyla müsait ama bir asır sonra yaşayan insanlar sizi ve sizin yaptıklarınızı yüceltiyorlar bir yandan da elleri kolları bağlı oturuyorlar. Bunun sebebi biraz da rahatlıkla çalışmanın ters orantılı olması olabilir herhalde. Bu olayı birde şöyle benzetsem bir hata olmaz heralde;

İstanbulun fethini hepimiz biliriz. Filmler gösteriler yapılıyor. (yanlış anlaşılmasın yapılmasın kötü birşey demiyorum) Ama güya tarihimize sahip çıkıyoruz. Lafın özü Fatih Sultan Mehmet i övmek yerine ayasofya yı cami olarak açmak daha önemli ve asıl Fatih Sultan Mehmet in yolunda gitmenin bu demek olduğuna inanıyorum.
Bu konuyla Nikola Tesla yı teşbihte hata yoksa özleştirebiliriz diye düşünüyorum
 
Evet sanırım haklısınız ben bu açıdan düşünmemiştim.Bu da ne yazık ki bizim nikola tesla ya karşı bir ayıbımızdır.
Örneğiniz ise oldukça güzel bu açıdan bakıp bize bunu ilettiğiniz için teşekkür ederim.
 
elektriği Edison'dan değil Tesla'dan günümüze taşıdık.
 
İlginç kişisel özellikleri olan kafası değişik çalışan bir adammış. Teknik tarafı kuvvetli insanların ticaretle çokta başarılı olamadıklarını tarafıma ilk düşündüren adamdır. Teknik adam ulan olmuşken en iyisi olsun mutlaka alan biri bulunur diye düşünürken ticaret kafasına sahip insanların buna talep var birine en ucuz yollu yaptırayım da satayım mantığında olmasından dolayı kanımca çok zengin teknik adamlar yoktur piyasada.
Benim kişisel fikrim Tesla hayattayken insanlık namına o eşsiz fikir ve icatlarından olabildiğince faydalanmak için bazılarının seferber olması gerekirken adamı harcadıkları yönündedir.
 
elektriği babası diyebiliriz ... güzel paylasım.. ayrıca teslanın hayatını anlatan belgeselinde izlenmesini tavsiye ederim
 
Teslanın Kutusu kitabı galiba

- - - Updated - - -

Harika adam

- - - Updated - - -

İyi paylaşım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst