Resolver Ayarı

resolver ayar cihazı kullanan arkadaş varsa cihazın markası vb.konuda bilgi bekliyorum.selamlar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
resolverin osilaskopta ayarını tespit edemedim.ama sağlamlık kontrolünü brx resolverde resolverin extc- ve extc+ uçlarına(beslemesi) sürücüsüyle sinyal verdiğinizde sin ve cos çıkış uçlarından sinyal alarak görebilirsiniz.Göbekteki sargılarda bir sorun varsa çıkışta sinyal göremezsiniz.osilaskopla vs ayarlama metodu bulursam paylaşırım.(mekanizmayı ayırıp manual ayarın dışında)
 
fa solver bu resolverdan daha once gördünüzmü yada ayarını yaptınızmı?sanırım bunların komürlü olanlarıda var benım elımdekilerinin kömürü yok dc motor gibi ortasında bi rotor var okadar!
 
Driver programı olmadan(Baumuller marka servomotor üzerinde çalışıyorum.)resolverden PLC Ye bilgi alarak referans noktasını anlama ve bu referans noktasını daha sonra da aynı şekilde set etme şansımız olabilir mi?
Eğer böyle bir yol varsa bu konuda yardımcı olabilir misiniz? yoksa baumuller driver programını firma haricinde bulabilirmiyiz?

Arkadaşım Program sadece servisde bulunmakda ve şifreside belirli zamanlarda güncellenmekdedir.Firma haricinde lisanssız ulaşmak ise yasal zeminde suçdur.Site yönetiminin bu konuya hassasiyet gösterecegini umuyorum.
 
Resolver seçimi nasıl yapılır mesela türkiyede olmayan bir resolveri türkiyede olan bir resolvere cevırmek ıstıyorum bunun ıcın hangı bılgılerı bılmem gereklıdır

arkadaşlar motorun arka flanşı çıkarıldıgında resolver ayarı bozulacaktır.resolverin açısı degiştiginden dolayı bu ayarın tutmadıgını görürsünüz.resolver ayarı program yardımıyla ayarlanmalıdır.resolver ayarı manuel olarak yapılmaya çalışıldıgında açı her bulunamadıgında motora her enerji verildiginde yüksek akım çekeceginden dolayı sargıların yanma riski çok yüksek.

Ayar için gerekli olan program sadece servisde ve servis teknisyenleri tarafından kullanılır.
 
Yok Bu Suç Yok Bu suç Kardeşim millet zaten o cihazları alırken Bedellerin fazlasıyla ödüyor
Milleti Sömürmekten bıkmadınızmı o kadar reklam vs vs yapacağınıza çıkın söyleyinde 1 2 insan öğrensin
anca işiniz gücünüz reklam Sitede şu veya bu firmanın avukatlığını yapmayın yapacaksanız yorum yapın eğitici tarafından !!!
 
Selam arkadaşlar bende 4 yıldır bir şirkette elektronik teknisyenliği yapmaktayım.acizane bilgilerimi paylaşayım bu konuda..belki de 4 yıl içinde 50'nin üstünde resolver çeşitli nedenlerden dolayı arızalandı.rulman dağılması,kitlenmesi veya sargıların yanması gibi..ki bir çok kere de arıza ile karşılaştığım da olmuştur.arkadaşlar yazmışlar resolver ayarı gibi şeyler.ben değiştirirken hiç bir zaman 0 poziyonunu ayarlamadım taktım çalıştırdım ve bir sıkıntıda olmadı..acaba encoder ile resolver'i karıştırıyorlar mı diyorum kendi kendime.çünkü resolver'in benim bildiğim 0 ayarı yok.
 
rulman değişiminden sonra motorda sıkıntı yaşadım ,dönüş yönünü ayarladım fakat motor start olmadan kendi kendine dönmeye devam ediyor ,sizin yazdıklarınızı deneyecegim.
 
bu iş de çözecegiz kısmetse atla deve değil ya..
 
Control Sciences Incorporated Arkadaşlar adamlarla görüştüm bana ürün hakkında mail attılar.Resolver ayarı ve bazı model enkoder arızalarının tespitinde işe yarıyor. bu işi yapıcam diyen arkadaşlar buyursun adamlar ilgilenenlere hemen cevap veriyorlar.
Cihazın KODU DRM-4 resolvermeter
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,459
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst