REGÜLATÖR VE JENERATÖR YARDIM ???

Katılım
25 Haz 2012
Mesajlar
25
Puanları
1
arkadaşlar bir kaç tecrübe sahibi arkadaştan duyduğum kadarı ile jeneratör bulunan yerde regülatöre ihtiyaç yokmu bunu neye göre diyebiliyorlar ben anlamadım açıklaya bilecek arkadaş varmı ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kıymetli arkadaşım jeneratör gruplarında frekans ve voltaj ayar donanımları vardır.o yüzden regülatöre gerek duyulmaz.
 
full kesintisiz jeneratörlenmi beslenecek eğer öyleyse doğrudur
 
dupisk in dediği gibi eğer sistem sadece jeneratörden besleniyorsa regülatöre gerek yok ama şehir şbekesinden besleniyorsa ve jeneratör Şebeke elektriği gittiğinde veya nominal değerlerin dışına çıktığında çalışıyorsa regülatöre gerek var. çünkü şehir şebekesi elektriği nominal değerlerin dışına çıktığında regülatör bunu düzeltir ve jeneratörün devreye girip yakıt-para sarfiyatını en aza indirir.
 
sevgili arkadaşlar, bir akaryakıt istasyonunda bazı zamanlar şebeke fazlarından biri 200 voltun altına düşüyor bu durumda jeneratör devreye girmeye çalışıyor.
Transfer panosundaki şebeke kontaktörünü bıraktırdığı anda istasyonun yükünden kurtulduğu için şebeke voltaj değerleri bi anda normale dönüyor ve o anda jeneratör devreye giremeden transfer sistemi tekrar şebekeyi devreye sokmaya çalışıyor.
Ardından yine istasyon yüklenince şebeke voltajı bayılyor bu durum böylece tak tak tak devam edip gidiyor.. ta ki şebeke fazları gerçekten güçlenene kadar.

bu durumu önlemek için regülatör kullansak çözüm olurmu ve regülatörü jeneratörden önce mi yoksa sonra mı kullanmalıyız... yani şebeke voltajları jeneratör transfer panosuna girmezden önce regülatör tarafından düzenlense...

değerli yorumlarınızı bekliyorum....
 
dostum 200 v ta düşüyordediğin faz nötür arası mı 200v düşüyor. ilk önce çıkış yüklerini dengeli dağıtmaya bak eğer yine olmaz ise öyle kullan ve jeneratörden önce kullanmanda fayda var..
 
evet , faz nötr gerilimi fazlardan birinde 200 voltun altına düşüyo bu nedenle jeneratör devreye girmeye çalışıyo ama giremiyo. olabildiğince şebeke yükünü fazlara dengeli dağıtmaya çalıştım ama petrol istasyonlarında bunu tam yapamıyosun mesela reklam panosundaki bütün floresanlar tek fazda toplanmış bunun gibi ...
 
Gecenlerde 10kva lik benzinli jenerator 10kva lik regulator aldim bunlari birbirleriyle nasil calistiracagimi bulamadigim icin kendi yaptigim ve calistirdigim projeyi buraya atmak istiyorum belki ihtiyaci olan birinin isine yarar. Bu arada eksik veya yanlis biyeri varsa yazin lütfen.
20171216_184844.jpg
20171215_174848.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst