reed röle hakkında yardım...

ben bu dirençleri switch e paralel baglayacagım degilmi?fazla elektronik bilgim olmadıgı için yardımcı olursanız sevinirim.
 
dirençleri seri bağlayıp switclerin birer ucunu dirençlerin birleşim noktalarına, diğer uçlarını da birleştirip ölçüm yapacağın girişe bağlarsan olur.
 
Selam ben seviye ölçümünde kullanılmak üzere reed sitch arıyorum fakat piyasadaki reedler anlık kontak kapatıyor. benim istediğim manyetik yüzey reed switchin hizasındayken kontağı kapatsın ve kapalı kontak olarak kalsın bir sonraki geçişinde tekrar açsın. Bununla ilgili tavsiyeniz varmıdır acaba
 
Scr kullanacaksın her birine veya 555 li darbe anahtarı, daha karmaşık opamp sanırım gerekli bar stilinde LM3914 ...
 
ilgin için teşekkür ederim, kullanıcağım alan tank üstünde bulunan bir seviye şamandırası ve bu tanktan 8 adet var herbirindede 2şer adet seviye alarmı var hıgh level ve hıgh hıgh level (yüksek ve yüksek yüksek seviye) ve bu tanklar hareketli. şimdi normalde şamandıranın içinde kontaklı reed röleler var çoğu bozuk dediğim gibi piyasada kolay kolay bulunmuyor. reedler 12mm çapındaki şamandıra borusunun içinde bulunuyor bunları aktif edende borunun dışında top şeklinde mıknatıslı sıvının seviyesiyle aşağı yukarı hareket eden mekanizma var. normal reed switch kullandığımda ilk ikaz seviyesindeyken alarm veriyor seviye yükselmeye devam ettiğinde alarm kesiliyor taki bi sonraki seviyeye gelinceye kadar alarm vermiyor sistem geri dönüş prensibiyle çalışıyor yani yani devre tamamlama. Şimdi bu şamandıranın içindeki reed switch lere ne ve nasıl bağlarsam netice elde edebilirim. şimdiden teşekkürler
 
Yardımın için çok teşekkürler, fakat kullanacağım tanklarda hali hazırda şamandıralarım var ve bunlar açık alanda bulunuyor ve tank boyutları 1000m3 lük. Yapabileceğim tek revizyon 50x50mm lik bir bağlantı kapağının içine olabilir yada alternatif bir yöntem. Kısacası standart bir cam reed switch mıknatıslandığında mühürleyebileceğim bir yöntem araştırıyorum.
 
scr, 555 li on off devresini incele her reed için gerekli.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,258
Mesajlar
916,268
Kullanıcılar
450,082
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst