Recevier 'kuvvet' yok hatası

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım hayırlı akşamlar. Bir arkadaştan Teknosat markalı bir recevier geldi. Arızası sinyal yoktu. Fabrika ayarlarına döndüm kanalları tekrar aradım sorun ortadan kalktı. Kendi evimde kurulu sistemde denedim her şey normaldi. Evine götürdü bağlantıları yaptıktan sonra ekranda kuvvet yok yazısı çıkıyormuş. Sinyal yok arızasını duydum da kuvvet yok hatasını ilk defa duyuyorum.
Lnb arızası böyle bir hataya sebep olabilir mi? Tv'deki bir arıza bu sebep olabilir mi?
Gidip bakmadım daha sizin bir fikrinizi alayım dedim.
 
Hocam selam..muhtemelen o ariza yine sinyal yok kapisina cikiyordur..kuvvet yok diye birsey bnde hic duymadim..oyle bir sey yazacaginida tahmin etmiyorum acikcasi..diseq 1-2-3-4 den sirayla denesin..sizde 1 de gosterdiyse orda 2 de gosterebilir..uydu alicisinda problem yoksa ve lnb den gelen anten kablosundaki sinyal kalitesi yeterli seviyede ise herhangi bir diseq ayarlarindan goruntuyu yakalayacagini tahmin ediyorum.
 
Her lnb nin iç osilatörü vardır. Sizin lnb tam frekansında çalışıyor onunki biraz kaymış olabilir. Bundan dolayı frekansa tam kilitlenemiyor sinyal alamıyor olabilir. Orada uyduyu tekrar taratırsanız sorun kalmaz diye düşünüyorum.

Ayrıca kuvvet yok diye bişey hiç bende duymadım. Bir uyduda sinyal ve kalite vardır. kuvvet yanlış bir türkçeleştirme yada yazılım hatası olabilir.

Kolay gelsin.
 
Ben de öyle düşünüyorum ustalarım. Muhtemel dili sürtmüş böyle bir terim de kullanmış olabilir.
Giderken lnb, recevier ve scart kablo da götürürüm. Ölçü aletimi de unutmayayım.:p
 
O hata büyük ihtimal 'no signal power' olan hatayı 'sinyal gücü yok' diye çevireceğine 'power' yani güç kelimesinden esinlenerek 'kuvvet yok' demiş :) . LNB de veya anten yönünde sıkıntı olabilir.
 
Ustalarım sorun lnb'deydi. Değiştirdim sorun düzeldi. Yardımlarınız için teşekkürler. Ayrıca kuvvet yok hatası değil sinyal yok hatasıydı. Arkadaş gözüne gözlük alması zamanı gelmiş.
 
Doğan Hocam lnb kafası değişince düzeldiyse, arkadaşınızın kafasını da değiştirin düzelsin!:D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst