Reaktif Güç ve Aktif Güç Ayrımı

SmoothBunz

Üye
Katılım
25 Haz 2020
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
30
Herkese merhaba, bir tesisimizde reaktif gücü jeneratörden ve aktif gücü de kojenerasyon sisteminden aktarmak istiyoruz, bunun nedeni de eğer kojenerasyon sistemi üzerinden reaktif güç çekilirse pano içerisindeki diyotların yanacağıdır. Bunu nasıl ayarlayabiliriz, kablolalamayı mı değiştirmemiz gerek, yardımcı olabilirseniz sevinirim.:)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Nasıl oluyor ki bu?
Bu bilgiyi Arke Enerji çalışan birinden aldım. Yanlış da olabilir bu bilgi tabii ki. Eğer sistemin reaktif güç ihtiyacı kojenerasyon tarafından karşılanırsa, kojenerasyon panosuna ait diyotların yanarmış. Biz bu sistemde Şebeke hattı kullanmayacağız, onun yerine reaktif gücü jeneratör sağlayacak. Bu güç ayrımını bir şekilde yapmamız mümkün mü?
 
Herkese iyi forumlar. Aktif gücü ayrı koldan, reaktif gücü ayrı koldan iletme imkanımız var mı? Böyle bir şey mümkünse aktif gücü kojenerasyon üzerinden, reaktif gücü de jeneratör üzerinden tesise iletmek istiyoruz. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Konuya çok vakıf degilim ama; cogenerasyonda da, generatör yokmu. Elektrık üretimi yapan makına, "generatr " değilmi. Konuyu 3. kez acdınız ama, üç konuda da ben bır sey anlamadım.
 
Konuya çok vakıf degilim ama; cogenerasyonda da, generatör yokmu. Elektrık üretimi yapan makına, "generatr " değilmi. Konuyu 3. kez acdınız ama, üç konuda da ben bır sey anlamadım.
Haklısınız Zeybek bey, ikisi de jeneratör. Ben de tam emin değilim bu konuda.
Şöyle bir sorum var peki: reaktif gücü ayrı kollardan, aktif gücü ayrı kollardan besleyebilir miyiz?
 
Ona göre mi cevaplıycaksınız, biliyorum sorunun saçma olduğunu, sadece görünür gücün iletildiğini ama bir yerden duydum ve merak ettim sadece.
YTÜ-Elektrik mezunuyum.
 
Anca şöyle olabilir.
Aktif güç çekenleri bir tarafa reaktif güç çekenleri bir tarafa ayırıp bağlarsın ama pratik olmaz.Belki mümkün bile olamaz(kablolama açısından).

Yoksa başka türlü aynı hattan giden aktif ve reaktif güç ayrılmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst