reaktif-aktif sorunu

laempe

Üye
Katılım
27 Mar 2008
Mesajlar
128
Puanları
1
merhaba arkadaşlar, işletmemizdeki konpanzasyon takibinde köhler marka sayacımızın ikaz verdiğini gördüm bunun anlamı,reaktif enerji aktif enerjiden fazla olduğunda bu simge yanım sönüyor (daire içinde i işareti ) değerleri takip ediyorum indiktif %13- kapastif %5 bu sorunu nasıl çözebilirim rolem entes rg-6 yardımlarınızı bekliyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bu değerler kompanzasyon için normal bir değerdir yani ceza olmaz peki bu alarm ne zaman oluştu yani ne zaman meydana geldi binanız hakkında geniş bilgi verebilirseniz çünkü binAda asansör varmı su motorları varmı bunun gibi yanıp yanmaması sana reaktif veya kapasitif yazdığını gösteriyor ama bu değerler normal
 
Son düzenleme:
o oranlar çercevesinde senin alarm gorme ihtimalin yok belki alarm nedeni farklı olabilir ama sana maddi yonden sıkıntı olmayacaksa roleni 3 fazlı yap
 
arkadaşlar, burası bir fabrika sayaçta (köhler) gördüğüm bu ikazın anlamı belirtdim devamlı vermiyor.sayacı izlediğimde bunu görüyorum.
 
O simgenin flaş yapma anında sayaç indüktif sınırları aşmaktadır kılavza göre. Bu simgenin yanıp sönmeye başladığı ve yanıp sönmeyi bıraktığı zaman diliminde sayaçtan endeks alarak kontrolünü kendiniz de yapabilirsiniz.
Fatura bazında bir sorun yoksa eğer bunu bir uyarı gibi algılamak gerekli.
 
Gördüğünüz ( İ ) sembolu kombi sayaçların birçoğunda vardır. Sizinde açıkladığınız gibi bu uyarı sayaç üzerinde toplam reaktif tüketim toplam aktifi geçmiş ise ekranda gorunur. Sizin dikkat etmeniz gereken son okuma endeksleri ile şu anda sayacınız üzerineki edeksler arasındaki farklar üzerinden indüktif/ aktif ve kapasitif / aktif oranlarını bularak bu değerlerin %20 ve %15 'in altında olması.
En saon fatura üzerinden hesabı yaptıktan sonra değerleri paylaşırsanız yapılacak yorumlar daha faydalı olacaktır.Şimdi yapacağımız yorumlar sizin sorununuzla ilgili olmayabilir
 
syn. genç arkadaş indüktif sınırları aşmaktadır demişsiniz,zaten konpanzasyonumu takip ediyorum her ay sonu değerlerim %18 ile %7 arası kalıyor indüktif için nasıl bir yol izlemeliyim 22kw bir vidalı konprasörüm var onu münferit konpanze edmek istiyorum, 22kw için 7.5kvar uygunmudur iyi çalışmalar.
 
syn. genç arkadaş indüktif sınırları aşmaktadır demişsiniz,zaten konpanzasyonumu takip ediyorum her ay sonu değerlerim %18 ile %7 arası kalıyor indüktif için nasıl bir yol izlemeliyim 22kw bir vidalı konprasörüm var onu münferit konpanze edmek istiyorum, 22kw için 7.5kvar uygunmudur iyi çalışmalar.

"Fatura bazında bir sorun yoksa eğer bunu bir uyarı gibi algılamak gerekli. " Demiştim bunu da dikkate alın.


Sadece bu ikazın yandığı zaman diliminde indüktif oranı aşmaktasınız. Bunun sebebi de röle uygun kademeyi ayarlarken geçen süre. Yani belki birkaç dakika.

22kWlık motorunuz genelde tam yükte çalışıyor ise 12,5kVAr gereklidir.
 
kardeşim genç arkadaşa katılıyorum genç arkadaşın dedeği gibi endiktüf ledi veya kapasitif ledi lanması bu endüktif veyakapasitif yazıyo demektir yani dediği sınırları aşma tedaşın verdiği sınır değil bunu o tedaşın verdiği değer ile aynı değil baştada demiştiz ortalama endüktif 1 aktif ledi 7 bu demek oluyor aktif %100 ise endüktif %14 % 13 yani bunu belirtiyor umarım kendi bilgilerimce anlatabildim
 
arkadaşlar indiktüf değeri aşşağı çekebilmem için 22kw lık devamlı sayılabilecek yükdeki komprasör motoruna kondansatör bağlamam yarayışlı olacakmıdır. sistemimde 220v luk yükler %5 oranında onlar için konpanzasyon yapmalımıyım bu %5 lik oran için tek fazlı reaktif kontrol rolesi tercih edmiştim. genç arkadaşımın bahseddiği gibi kondansatörlerin devreye girip bırakma zamanları 6-4 saniye arasında bu değerler iyimidir. ama benim en büyük sorunum akım trafom 400kva. trafo için almış olduğum 600/5 idi bununla konpanzasyonu kurmuştum kendim ama şimdi ampermetrelerden gördüğüm çekilen en yüksek değer 125A. ortalama, yapmış olduğum diziliş sıralamam 2,5-5-7,5-10-10-20-20-20 bu konpanzasyonla 4 aydır çalışıyorum sanırım artık sorunlarla karşıkarşıya kalacağım yardımlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,370
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst