Rastgele sayı üreteci

trigger

Üye
Katılım
7 May 2007
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar, elimde sahaya bağlayacak pir plc vs bulunmuyor. Programları simulasyonda deniyorum. En büyük eksiğim, sahadan alınmışcasına değer veren bir üreteç programlamak. Yani saniyede bir rastgele değer üreten (tabii belli sınırlar arasında) bir program lazım. s7300 kullanıyorum simulasyonda ama başka varsa elinizde onu da uyarlarız.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Cevabın için teşekkürler.Aslında dediğinin benzerini denemiştim. SFC 64 kullanmıştım, sistem saatini okuyup belli bitlerini AND'leyip o değerlere bağlı bir şeyler çıkarmaya çalışmıştım ama tam başarılı olamadım. Bakalım kafayı yoralım biraz daha neler yapabilriz.
Bir de benim istediğim değerler 0 ile 100 arasında olmalı. Genellikle de 45-55 arası kullanılacak. Bir de bu sayılar ondalıklı olmalı, virgülden sonra tek basamak olmalı. Bu sayıları tank seviyesi olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca sayıların değişme sıklığı da yaklaşık saniyede 2 kere. Biraz zor görünüyor tüm bunları bir araya getirmek ama yeni başladım zaten plcye, zamanla olur herhalde.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,257
Mesajlar
916,262
Kullanıcılar
450,080
Son üye
Yusuf02p

Yeni konular

Geri
Üst