radyo frekanslı alıcı verici

Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
50
selam arkadaşlar.ben basit olarak radyo frekanslı alıcı verici devresi kurmak istiyorum.yaklaşık 100m.kapsama alanı olacak.bana yardımcı olacak arkadaşların cevaplarını bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim.
 
ne tip bir iletişim istiyorsun aç kapa şeklindemi yoksa daha ayrıntılımı
sadece aç kapa biçiminde bir şey istiyoran.en yakın alarm ve ses sistemi kuran firmaya git.yaklaşık 60 ytl fiyatla iki adet röleyi uzaktan kumandayla ayrı ayrı set rst yapabilen cihazlar var.besleme ve röle çıkışları klemensli.istediğin uygulamada kullanabilirsin.mesafeside 200 metreden fazla.marka ve model vremiyorum.
ama temel mantığı belli bir radyo frekansında buda genelde 130 mhz civarı oluyor
belkide yanılıyorumdur ama sonuçta bu cihazlara tahsis edilmiş bir bant var işte o dalga boyunda telgraf sinyali benzeri çözümlerle 2-3 röle çektriliyor.
ama yok ben radyo iletişimiyle servo kontrol edicem dersen biraz tırmalaman lazım.forumda sadece basit bir soru sorarak sonuca zor ulaşırısın.
 
bu arada kullanılan rf lerde max. verilen bandı 3sn. işgal edebiliyosunuz. Sonrasındada ikinci sinyal için 10 katı kadar beklemek gerekiyor yani 30 sn. Geçenlerde başıma geldi sistemi tamamı ile değiştirmek zorunda kaldım. Belki bi çözümü çaresi vardır bu olayın ama benim araştırma yapacak vaktimde olmadığı için timer vb. kullanarak sistemi devreye aldım.
 
sadece 500w, lık bir dolgaz brulörüne çalış yada çalışma komutu vericem.bunu sizin gibi değerli arkadaşlarla paylaşmamdaki amaç devreyi kendim kurmak isteyişim.aa bu arada ben elektrik teknikeriyim,elektronik alanında sadece teorik bilgiye saibim.bunu dikkate alarak bana yardımcı olmanızı diliyorum.TEŞEKKÜRLER!!!!
 
rf devreleri internette araştırırsanız bulursunuz ama bence uğraşmayın internetteki devreleri yaparsanız çalışma olasılığı çok yüksek değil bi sürü ıvır zıvırı var pahalıyada mal olur.Hazır modül alın udea arx-atx işinizi çok rahat görür fiyatta uygun.
 
vurucu 05 kodlu arkadaşım tavsiyen için gerçekten sana ve diğer yardım eden arkadaşlara çok teşşekkür ederim.aradığımı buldum.iyi akşamlar.
 
arkadaşlar bende 100m kapsamında yaklaşık olarak HF(high frequency) 16-20 mhz kapasiteli bir alıcı devresi rica ediyorum. 16 mhz de transmitter devresi yaptım amplifier devresine entegre ederek kapasitesini arttırdım ama alıcı devresi bulamadım.HF RF 16-20 MHZ alıcı devresi lazımm:(yardım ederseniz çok sevinirim.VHF buluyorum nette sadece:(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,377
Mesajlar
917,107
Kullanıcılar
450,252
Son üye
Ogiloji

Yeni konular

Geri
Üst