Rüzgar türbini doğru alternatör seçimi

stunnero

Üye
Katılım
21 Eyl 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
31
Öncelikle merhaba arkadaşlar, kendi imkanlarımızda dikey rüshar trübünü yaptık her kanat 4m uzunluğunda yerden yüksekliği 6m sürekli rüzgar alan bir yere yerleştirdik ve bundan elektirik üretmek istiyoruz.. Alternatöre ne kadar enerji uygularsak o kadar enerji üreteceğini biliyoruz ve bizde pervanenin dönerken ne kadar enerji güç oluşturduğunu hesaplamak istiyoruz ona göre bir alternatör alacağız bu konuda yardımcı olur musunuz? Ne kadar güç uyguladığını bulmak için formül alet vs. Bir şey var mı? Bunun için bir çok araştırma yaptım ve bir sonuca varamadım
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Direğin boyu sanki kısa gibi. ancak yardımcı olmak isterim. Kaç adet kanattan oluşuyor bu türbin. 3 adet ise; Cp hesaplama yapmak isterseniz onunla ilgili bir türkçe hesaplama makrosu yollarım.
 

Ekli dosyalar

  • ElektrikÜretim.rar
    110.5 KB · Görüntüleme: 29

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,488
Kullanıcılar
449,895
Son üye
HalilKonec

Yeni konular

Geri
Üst