Rölemi alıyım yoksa iptal edip direkt mi bağlayım ?

Bu görüşe tamamıyla katılıyorum.Sorunu,mesajları baştan sona dikkatlice okudum.Bina tesisatı içindeki prizden çamaşır makinesi gibi rezistansı olan ve zorlayıcı bir yükle belirli sürede çalışmayla(Komşuda olmamış,çünkü o prize ait bina tesisatının içinde bir problem yok,olsaydı KAR yine atardı.)kablolardan gözle görülmeyen bir yerden kaçak akım,bir şekilde fazdan toprak hattına akıyor,bunun en mantıklı açıklanan senaryosu budur.Diğer bütün varsayımlar sırasıyla da denenmiştir.KAR'ların değiş tokuşuyla da ayni sonuçların alınacağını düşünüyorum.Yani suçlu yüzde 99 tesisat içi kablolardır diye düşünüyorum ben de.Diğer olasılıklara da sadece yüzde 1 verdim.Kolay gelsin.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
makinenin prizine fişi ters takında deneyin bakalım atacakmı; ama sizin makinede kesinlikle sorun oldugunu düşünüyorum çok başıma gelen bir olay.
 
Bence de iç tesisatta izolesi açıkta olan kablo var. Bence arızayı prizlerdeki kasalarda bulunan kablolara bakıp izolesinin sağlam olup olmadığına bakılmalı. Aşağıya giden kablolar borulardan fazla asılma sonucu izolesi soyulmuş ta olabilir. Elektrik işini yapan kişinin veya ucuz kablo kullanan imalatçının suçu da olabilir. Geçen Karaköy'den bir top 3x1,5 kablo almış ev sahibinin biri, bırakın yankeskiyi, elimle rahatça soydum.

Ayrıca madem makinada sorun var, o zaman neden komşunun prizine taktığında düzgün çalışıyor. Bir de makinanın prize giden kablosunu makina çalışırken elinle bükerek kabloda sorun olup olmadığını tespit edebilirsin. Komşunun prizine taktığında belki de makinanın prize giden fişli kablosu gerildiğinden yada temas etmediğinden arıza bulunamayabilir. Saygılar.

Tüm Kontrolkalemi üyelerinin Kurban Bayramını kutlarım.
 
Merhaba role dediğin kaçak akım rolesi ise iptal etme.Can güvenliği açısından çarpılma anında role enerjiyi keser.Makinanın ısıtıcılarını ve motorunu ohm ölçümü ile mega ohm altında görürsen sıkıntı vardır diye düşünüyorum Meger denen cihazla motoru kontrol ettirirsen daha sağlıklı veri alırsın.aygılarımla
 
morbeyaz arkadaşıma tamamen katılmakla beraber benzer bir olayla bende uğraşmıştım.kat panosundan prize giden kabloları geri çektiğimde kabloların nemli olduğunu farketmiştim.kabloları değiştirdikten sonra durum normale dönmüştü.bu tür arızalar bizim mesleğin gıcık olarak tabir edilen tiplerinden olmakla beraber çözülmezse olmazsa olmazlarındandır.sakın ola ki kolay yola kaçma.saygılar...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst