Rölemi alıyım yoksa iptal edip direkt mi bağlayım ?

peki üst kat komşunuzda k.a.rolesi varmı. prizinde topraklama çalışıyormu.bunlar yoksa atmaz tabiiki.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
peki üst kat komşunuzda k.a.rolesi varmı. prizinde topraklama çalışıyormu.bunlar yoksa atmaz tabiiki.

Var üstadım. Hatta kaçak akım rölesi 25 lik ve muhtemelen çin malı. Topraklamanın çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol ederiz bilmiyorum ama yıllardır onlarda sorunsuz olarak kullanıyorlar
 
Son düzenleme:
ölçü aletiyle fazla toprağı ölç yoksa seri lambayla faz ve toprağa değdir ampul canlı yanıyorsa vardır az veya hiç yanmıyorsa yoktur
 
Üstad ölçü aleti yok maalesef. Cahilliğime verin Seri lamba bağlama olayını anlamadım. Anlayacağım şekilde biraz ayrıntı verirseniz akşam gidince muhakkak denerim.
 
normal bi duydan iki kablo çıkar ampul tak kablonun bi ucunu faza diğerini toprağa değdir ampulun yanıp yanmadığına bakacaksın sadece
 
kuvetle muhtemel senin priz banyoda nemlenmiştir saç kurutma makinesi ile kurut düzelir :) olmadı ceryanci çağıracan:) bu satten sonra yapcak pekte bişi yok :)
 
kuvetle muhtemel senin priz banyoda nemlenmiştir saç kurutma makinesi ile kurut düzelir :) olmadı ceryanci çağıracan:) bu satten sonra yapcak pekte bişi yok :)

Sanırım espiri yaptınız... Ben burayı ciddi bir forum sanıyordum ama görüyorum ki her yerde olduğu gibi buranında bir bileni var... haa ayrıca makina banyoda değil antrede :)
 
yo espiri yapmadım neden espiri olsun burada arıza takibi açık net yapılması gerekende açık net
nedir? çamaşır makinesi kaçak akımı attırıyor o halde ya makinede sorun var ya hatta ya rölede
makine başka topraklı prizde denendi çalışıyor o halde prizde sorun var
ordada çalışmasa komşuda çalışsa demekki röle bozuk
bu kadar basit mevzu kurutma olayına gelince kaç yerde şahit oldum küçücük nem topraktan akım akmasına sebep oluyor zaten kaç mili amperle çalışıyor bu .
mevzu buranın bileni bilmeyeni değil üstadım normal elektrikçilerin benim deyen usatanın canını sıkan şey kaçak akım ondan . yoksa ölçü aleti yok mapermetre yok kötü kontrol kalemi ile kaçak akım çözmeye uğraşacaksınız yok böyle bir şey .. nötr ile toprak arasında kaçak varsa nereden anlayadaksınız? yada makine ısıtmaya geçtiği anda nötrden 10 a geçtiği anda izalasyon bosukluğu olduğunu nasıl anlayacaksınız ... ???? şimdi sizce espiri yapan kim ? samimi diyorum eryaman yakınlardasınız gelip bakıyım bu yazdıklarımdam daha kolay
genede çözecem diyorsanız kolay gelsin
 
Üstad sözlerim biraz sert oldu ise özür dilerim ama birden fazla :) gülme işareti kullanınca ve saç kurutma makinası ile işi çözecek kadar basite indirgeyince doğal olarak dalga geçiyorsunuz sandım. Sizde takdir edersiniz ki hemen hemen her forumda birşeyler öğrenmek veya sorun çözmek için soru soran yeni bir kullanıcıya "bunuda bilmiyorsan ne işin var burda" der manasında cevap yazan kullanıcılar oluyor. İşin açıkçası bende öyle düşündüm.

Sorunumuza gelince denize düşen yılana sarılı misali pek çözüm gibi gelmesede dediğinizi yapacağım :) İki kere makinanın servisi üç kere de farklı elektrik ustaları geldi. Servis makinada bir sorun yok dedi. Elektrikçinin biri tesisatı değiştir kurtul dedi, diğer iki elektrikçi ile ben yapamadım dedi gitti. Doğal olarak bizde buralarda çözüm arıyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst