Röle ters diyot bağlantısı yardım!

Böyle bir diyot mu kullanıcısı
Bu röle kartının teknik bilgilerinden ne kadar voltaj ve akım gereksinimi olduğunu belirleyin. Bu değerlere uygun harici bir adaptör ile bu röle kartını besleyin. Eğer teknik bilgi bulamazsanız 12V 1A gibi bir adaptörle deneme yapabilirsiniz.

Ama mutlaka bu adaptörün gnd sini, arduino'nun GND sine bağlamanız lazım

DÜZELTME: resimden göründüğü kadarıyla kart girişinde optokuplör kullanılmış, bu durumda GND'lerin birbirine bağlanmasına gerek yok.
A117A5E3-84EE-41B2-AF52-F4BCA96CFC3D.jpeg


Röle modülünüzde o diyotlardan var zaten. Röle modülünüzü harici bir kaynaktan besleyin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
iletilme yani doğru polarlanma yönüne ters olarak (ters polarlanmayla, ters kutupta olacak şekliyle) bağlanacaktır. Bu durumda da güç kaynağının + ve - kutupla olan normal röle bağlantısında, bu diyottan iletimle (hiç elektrik) geçmemiş olacaktır. Ters yönde selfle (özindüksiyonla) oluşan ters yönde oluşan bu istenmeyen (Entegrelerin ve transistörlerin bu akımla bozulmaması için) akımları ise, kendi üzerine normal polarlanma (iletim) yönünden olan bir iletimle içten yok edebilecekir. Arduino'daki rölede bu diyot yer alıyorsa hariçten (Dıştan) lehim ve havyayla eklemenize gerek kalmaz. Resim netten bir alıntıdır. Kolay gelsin.
 
peki sahada bulunan herhangi bir input veya outputun olası harmonık yapması veya anlık kısa devre yapmasını da bu bu şekil engellemiş olur muyuz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst