pt100 arızası

SGoral

Üye
Katılım
25 Eki 2007
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar dün fabrikada bizim brulör kazan sıcaklığını okuyan pt100 yenisiyle değiştirdik.Sıfır daha kutusundan yeni çıkarttık .Montajını yaptık 3 telli daha sonra 3 4 saat geçti tellerden bi tanesinde kopukluk görülmüş ve arkadaşlar lehim atmışlar daha sonra yine hemen hemen aynı aralık sonunda bir diğeri kopmuş.Şaşırdım fikri olan varmı acaba?ilginiz için teşekürler.....
 
sn. benyorgo arkadaşım ölçüm yapılan yerdeki sıcaklık bağlantı noktasına (lehim yapılan yere) ulaşıyorsa ve de 200 °C derece üstündeyse (malum lehim 200 °C derece civarında erir) bu sebebten lehim atıyor olmalı.
 
sn:benyorgo

Bu tarz ısıya maruz kalan bağlantı yerlerinde dişi-erkek soket kullanmanız daha verimli bir sonuca ulaşmanızı sağlıyabilir. Eğer yeriniz uygunsa soket taktıktan sonra test etmeniz daha uygun olur.


Kolay Gelsin..
Saygılarımla...
 
abuzettin brulör sıcaklığı max. 120 bilemedin 125 yani geçmiyo olabilir.Başında durup yüksek sıcaklıkta gözlemlemek lazım.düşüncen için tşk.
 
Pt100 kablo montajını yaptıktan sonra daralan makaron kullanabilirsin birde pt 100 titreşimden etkilenebilir üzerine yaprak sacı telle tutturup boru içerisinde sabitlenebilir. kolat gelsin.
 
Bulunduğum işletmede çok fazla sayıda pt100 bulunmaktadır. PT100'ler çok zor arıza veren cihazlardır. Yaşadığım tek arıza türü titreşim kaynaklıydı. Sizde de böyle bir problem olma olasılığı yüksek. Ayrıca PT100' de lehim işlemi yapmanız çok sağlıklı olmayacak ve yanlış ölçümlerede sebep verebilir.
 
Arkadaşlar şu anda işletmesini yapmış oldugum pompa istasyonlarında çok fazla sayıda pt-100 kullanmaktayım ve hepside pompalara montajlı yatak sıcaklıgını ölçmek için demek istedigim titreşimden çokta etkileneceklerini tahmin etmiyorum daha ben o tarz bi arızaya rastlamadım sorun kullandıgın pt-100 kalitesinde olabilir.
 
400 dereceye kadar sorun yapmaması gerek.
 
bizimde alüminyum folyoları kurutmak için kullandığımız sıcaklıgı 300 500 derece cıkan fırınlarmz var pt100lerı folyolara saplayıp fırının içine gönderiyoruz!ekranda doğru değerler göremiyorum sebebi ne olablir acaba :S bu sıcaklıkta kullanılan pt100lerın özel kılıfları olması gerekmezmı???
 
Son düzenleme:
bu tip yerlerde direk aleve maruz kalan pt100 lerde bu tip arızalar sıklıkla yaşanır burulörün sıcaklığı fazla yükselmese dai basınç ve sürtünmenin etkisiyle pt100 e zarar verir bunun için daha dayanıklı termakupl lar var onları kullanmanızı öneririm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst