Psu ile Oto Amfi beslemek

hocam amfi pioneer gmx 904 4 tane 80 rms oval bağlıcam ya aslında 60 amper bile çekmicek de benim takıldığım olay amfiler 10.5 volt ile 14.4 volt aralığında çalışır yazıyor fakat ben eve kurucağım için tesisatı pc güç kaynağı ile beslicem oda volt olarak max 12.1 volt 82 amper veriyor 12 volt vermesi distorsiyon yapar ses kalitesi iyi olmaz diye yorum gördüm kafama takıldı net cevap bulamadm.
Hocam ne bağlarsan bağla o amfi 80 amper gücü hayatta çekemeyecek. Zaten ısınmasını görünce çekse bile 5dk sonra üstünde yumurta pişirecek seviyeye gelir.

pioneer GM X 424 (400W) 2 takım hoparlör bi köprü bağlı subwoofer ile markasız 16A LED trafosu kesilmeden güç sağlayabiliyor.

Ses girişi olarak da VHM-314 kullanıyorum, teyplerden on kat kaliteli. Dip sesi yok. Kaliteli bir teyp ile denedim dip ses illaki duyuyorsun. Yok ben yunuslu teyp de izlemek istiyorum dersen de teybin ses çıkışını kullanmadığın sürece 1 amperi yukarı geçmiyor.

Kaliteli 2. el güç kaynağı alırsan, sıfır markasız alacağın güç kaynağından çok daha güvenilir olacaktır.

Yani tavsiyem bilindik markalar Meanwell gibi 80 amper altına düşmediğin sürece senin ihtiyacını rahatlıkla karşılar. HP 2. el sunucu server odalarından çıkma güç kaynakları da çok iyidir.

Merak ediyorsan söyleyeyim son seste amfinin çekebildiği maksimum değer 9-10 amperdi. (seninkiyle aynı seri 400w olan amfiden bahsediyorum) Ki ben subwoofer bağlı kullanıyorum.

Hocam ne bağlarsan bağla o amfi 80 amper gücü hayatta çekemeyecek. Zaten ısınmasını görünce çekse bile 5dk sonra üstünde yumurta pişirecek seviyeye gelir.

pioneer GM X 424 (400W) 2 takım hoparlör bi köprü bağlı subwoofer ile markasız 16A LED trafosu kesilmeden güç sağlayabiliyor.

Ses girişi olarak da VHM-314 kullanıyorum, teyplerden on kat kaliteli. Dip sesi yok. Kaliteli bir teyp ile denedim dip ses illaki duyuyorsun. Yok ben yunuslu teyp de izlemek istiyorum dersen de teybin ses çıkışını kullanmadığın sürece 1 amperi yukarı geçmiyor.

Kaliteli 2. el güç kaynağı alırsan, sıfır markasız alacağın güç kaynağından çok daha güvenilir olacaktır.

Yani tavsiyem bilindik markalar Meanwell gibi 80 amper altına düşmediğin sürece senin ihtiyacını rahatlıkla karşılar. HP 2. el sunucu server odalarından çıkma güç kaynakları da çok iyidir.

Merak ediyorsan söyleyeyim son seste amfinin çekebildiği maksimum değer 9-10 amperdi. (seninkiyle aynı seri 400w olan amfiden bahsediyorum) Ki ben subwoofer bağlı kullanıyorum.
ozaman ben 2.el hp marka 12 volt 82 amper server psu alayım bu arada teyp e baglamıcam amfiyi teyp derdi ile ugrasamam eski serilere çok para istiyorlar ztn pc ses kartım baya iyi ona baglıcam flac parcalarımda hazır.

Ekli dosyalar

• 513495738_1280063897108546_2673627113445649454_n.webp
    513495738_1280063897108546_2673627113445649454_n.webp
    132.1 KB · Görüntüleme: 8
ozaman ben 2.el hp marka 12 volt 82 amper server psu alayım bu arada teyp e baglamıcam amfiyi teyp derdi ile ugrasamam eski serilere çok para istiyorlar ztn pc ses kartım baya iyi ona baglıcam flac parcalarımda hazır.
Güç kaynaklarında kutuda yazan güç toplam güçtür.
Güç kaynağının kullanım kılavuzuna bakmak lazım. Orada çıkış güçlerini görmeden alma.

eve oto tesisat yapıcam amfiyi 12 volt 82 amper pc güç kaynağı ile beslemek istiyorm fakat 14.4 volt ile amfi sesde bozulma olmadan çaldığını duydum 12 volt ile distorsiyon olurmuş doğrumudur bu ?
Bakın, aslında bunun tam tersi bir durum söz konusudur burada. Evde TDA 1554Q amfi çıkış katı sesi denemelerimde sadece 12.0 voltta en iyi neticeyi almıştım. Bu yüzden de PC PSU'sunu 200 watt olarak seçip kullandım örneğin. Ayrıca oto redyo-teyp dinleme tecrübelerinden de en iyi ses kalitesini çok fazla distorsiyon olmadan sadece 12.0-12.60 volt (12.20-12.30 en iyi voltalardı örneğin) aralığındaki araç motoru çalışmayan akü bağlantısından elde etmiştim.

Belirttiğiniz olumsuz durum bence sizin söylediğinizin tam tersi bir durumdur, 14.4 - 13.80 DC voltlarda çok daha fazla amper/volt (güç) girişi olmasına rağmen ses yüksekliğinde 12 volta göre distorsiyon oranı çok daha fazla olur, kendi yaşanmış tecrübelerime dayanarak bunu belirtiyorum.

İstanbul'da 1988'de IGL-STFA' nın Hasdal 'daki inşaat şantiyesinde çalışırken misafirhane odamda araç teybini bağladığım DC çıkış voltu ayarlı AC/DC güç kaynağım vardı ve en iyi ses performansını yine 12.2-12.3 volta trimpotla saatçi tornavidasıyla dikkatle trimpotunu çevirip ayarladığım güç kaynağının hassas ayarı sayesinde elde etmiştim, 13.80 veya 14.40 voltlarda en iyi ses kalitesi veya ses çıkış performansı kesinlikle söz konusu değildi. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Ben 1 voltun ses çıkışında öyle aman aman bir ses değişimi yok dşstorsiyon yok şu bu sebep olacağını düşünmüyorum.

Ben 1 voltun ses çıkışında öyle aman aman bir ses değişimi yok dşstorsiyon yok şu bu sebep olacağını düşünmüyorum.
Yüke binince daha çok voltaj düşümü oluyor.
Elindeki güç kaynağının çıkış voltajı 12volt alt sınır değeri.

Bahsi geçen powersupply baya güçlü.

Uygun kesitte kablo kullanılırsa çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Anfi ile güç kaynağı arası kablolar kısa olursa çok iyi olur.

Birde bu anfi ev ortamında maksimum seviyede çalışacak mı? Tam kapasitede maksimum akım çeker ama her zaman maksimum kapasitede çalışmayacak.

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri