Profilo CM1000PTR sürekli çamaşır deliyor

serkan_48

Üye bildiğin dümdüz üye
Arkadaşlar merhabalar.

Profilo marka CM1000PTR model çamaşır makinemiz var.

Bu makine son zamanlarda kıyafetleri delmeye başladı. Nedenini araştırıyorum ama bulamıyorum. Sorunda çok fazla tutarsızlıklar var. Delme şekli yırtık değil nokta şeklinde delikler oluşuyor.

En son geçen hafta yeni kıyafetler aldık. Sıfır mağazadan. İlk yıkamada onlar da delindi.

Yaptığım kontrollerde büyükçe bir tutam pamuğu iç tamburda her yerinde gezdirdim. Hiçbir takılma olmadı. Çamaşır karıştırıcılarınada tuttum ama onlarda da çapak v.s. yok.

Tamburu ileri geri yukarı aşağı sağa sola tutup kuvvet uyguladım. Yataklamasında herhangi bir boşluk hissetmedim.

Tamburu elle çevirdiğimde tambur ile kazan arasında herhangi bir yabancı cisim takılması tıkırtı ses yok. Ne bileyim tel toka kaçar delmeye sebep olur dedim ama tamburu elle çevirdiğimde bir ses tıkırtı emare yok.

Sıkma devrini 1000 değil de 800 de 600 de kullandım yine deldi.

Tambur ile kapak arası çok açıklık yok. Sıkıştırma v.s. olması pek mümkün değil.

Sizlerin bir önerisi tavsiyesi var mı? Tıkandım kaldım. Bana yardım edin. Yoksa eşim miele makine almayı düşünüyor. En temel modeli bile 100.000 TL civarı.

Beni kurtarın.

profilo4444.webp

Arkadaşlar merhabalar.

Profilo marka CM1000PTR model çamaşır makinemiz var.

Bu makine son zamanlarda kıyafetleri delmeye başladı. Nedenini araştırıyorum ama bulamıyorum. Sorunda çok fazla tutarsızlıklar var. Delme şekli yırtık değil nokta şeklinde delikler oluşuyor.

En son geçen hafta yeni kıyafetler aldık. Sıfır mağazadan. İlk yıkamada onlar da delindi.

Yaptığım kontrollerde büyükçe bir tutam pamuğu iç tamburda her yerinde gezdirdim. Hiçbir takılma olmadı. Çamaşır karıştırıcılarınada tuttum ama onlarda da çapak v.s. yok.

Tamburu ileri geri yukarı aşağı sağa sola tutup kuvvet uyguladım. Yataklamasında herhangi bir boşluk hissetmedim.

Tamburu elle çevirdiğimde tambur ile kazan arasında herhangi bir yabancı cisim takılması tıkırtı ses yok. Ne bileyim tel toka kaçar delmeye sebep olur dedim ama tamburu elle çevirdiğimde bir ses tıkırtı emare yok.

Sıkma devrini 1000 değil de 800 de 600 de kullandım yine deldi.

Tambur ile kapak arası çok açıklık yok. Sıkıştırma v.s. olması pek mümkün değil.

Sizlerin bir önerisi tavsiyesi var mı? Tıkandım kaldım. Bana yardım edin. Yoksa eşim miele makine almayı düşünüyor. En temel modeli bile 100.000 TL civarı.

Beni kurtarın.

Ekli dosyayı görüntüle 123064
Elbiselerde oluşan delik çapları ne kadar?
Deterjan kireç sökücü vb içeriklerine bakmak lazım.
Kimyasal sebeplerde olabilir.
Nitrik asit pamuğu etkiliyor mesela.

Yakın zamanda komşumun makinesi için bakmamı rica etti, yine çamaşırları yırtıyor şikayetiyle fakat kendi tespi etmiş yerini.

Tam tamburun karşı duvarı, 3 ayak birleşim yerlerinin merkezinden biri. Buraya bakmanı öneririm,pamuk topagi olur peçete olur.

Geçmiş olsun ama neden bu yüksek meblağdaki makine yengemin tercihi?

Yakın zamanda komşumun makinesi için bakmamı rica etti, yine çamaşırları yırtıyor şikayetiyle fakat kendi tespi etmiş yerini.

Tam tamburun karşı duvarı, 3 ayak birleşim yerlerinin merkezinden biri. Buraya bakmanı öneririm,pamuk topagi olur peçete olur.

Geçmiş olsun ama neden bu yüksek meblağdaki makine yengemin tercihi?

Tamburun her yerine baktım. Büyükçe bir pamuk topağını her yere sürttüm. Hiç çeken bir yer olmadı.

Bilmiyorum.

serkan sen de mutlaka google amcaya bakmışsındır ama, senin de dediğin gibi deterjan ilk sıraya düşüyor. mekanik sorun yok diyorsun. deterjan hilesi yaparak yıka bakalım sonuç ne olacak. sabun tozu kullan deterjan yerine. sıfır kimyasal, sıfır alerji.

Su paletlerine de bakın. İllaki bir hata vardır. Makine belki aşırı yüksek sıcaklıkta yıkıyor olabilir. Isı ölçümü yanlış olabilir. Kıyafetlerinizin birisinde bulunan bir parça mesela fermuar, düğme, bir yerine takılmış iğne sizi döngüye sokmuş olabilir. Körük kısmını da kontrol edin yine orada bir şey kalmış olabilir.
Miele konusuna gelirsem araştırmadan almayın. Onlar da piyasaya uymuş. Bazı makineleri full plastik... Kazanları da plastik olanlar var. Servisleri inanılmaz pahalı ve parçaları da. 10 yıl önce olsa direkt alın derdim ama şimdi alanlar mağdur. Zengin işi biraz.

bence tambur ile kapak arasından kaynaklanıyor. O bölümü iyice kontrol etmekte fayda var

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,237
Son üye
ilhnn

Yeni konular

Geri