profibus ile haberleşme

timsahcin

Üye
Katılım
29 Haz 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
s7 300 ile s7 200 ü profibus ile haberleştireceğim.bu konuda arastırmalar yapıyorum.bu konuda bilgisi olan varsa ve yardım ederse sevinirim.iyi bayramlar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
selam kardes profibus ile 200 tek basına haberleşemiyo onun için dönusturucu kullanman lazımparan varsa problem yok kolay gele
 
S7_200 ün EM277 modülünü kullan arkadaşım.
iyi çalışmalar.
 
Bununla ilgili forumda bilgi var.Biraz gayret.
 
selam arkadaşlar herkese kolay gelsin.sanırım aynı soruyu tekrar sorucam ama konunun biraz daha açıklık kazanmasını istiyorum.ben ladderla plc den profibusla sürücüye start vermek ve sürücünün hızını ayarlamak istiyorum.bunu en kestirme yoldan nasıl yaparım.teşekkürler.
 
arkadaslar bişey sorcamda bitirme ödevi için haberleşme protokolerini aldım plcde, biraz ugrastım ama kafam cok karıstı rs 485 ile profibus aynı seymi haberlesme prokolleri tam olarak neler elinizde döküman varsa gönderebilirmisiniz
 
PLC den sürücüye start vermen için önce plc hardwerini oluştur,(sürücü) profibus adresini ver sonra plc programı yaz ama sürücünün status ve kontrol bitlerini bulman lazım. kolay gelsin.
 
Nuhun arkadaşım öncelikle teşekkürler.
Her şey tamam da bu bitleri nasıl kullanacağız, PLC programlarken bu bitlere nasıl ulaşacağız, Ne gibi bloklar oluşturacağız bu noktada forumda bir şey bulamadım yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür!
 
her cihazın kendine ait gsd file ları olması gerekir. bu dosyalar s7 nin hardware yüklenir. o cihazında profibus için bazı ayarları manuelden bakarak o adreslerden cihazla ilgili bilgileri çekebilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,317
Mesajlar
916,661
Kullanıcılar
450,151
Son üye
YunusTuncel

Yeni konular

Geri
Üst