PLC Faultları ve Haberleşme Sorunu

okanemre44

Üye
Katılım
9 Eyl 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
Merhabalar,
Fabrikamızda S7-400 CPU ile çalışan Redundant bir sistemimiz var. Bazen MCC panosunda bulunan simocode ile çalıştırdığımız motorlara PLC/DCS ve BUS hataları gelip devreden çıkıyor. PLC sistemine dün kamera sistemi kurduk ve takip ettik. Devreden çıkma anında CPU ve Y-Link cihazlarının Fault ışıkları yandı ve söndü. Scada sistemine CPU0B hatası geldi.
Sistemde bulunan Y- link,Coupler ve Repeater cihazlarını değiştirdik. Fakat aynı hata yine oluştu. Repeater cihazına 1 adet profibus kablosu geliyor. 2 adet çıkış yapıyor. Bir devre motorlara gidiyor diğer devre kompresörün VFD cihazına gidiyor. Sadece motorlar devreden çıkıyor. VFD çalışmaya devam ediyor. Bu sorunun çözümünü bilen arkadaşlar yardım edebilir mi acaba ?
Y-link ile Repeater arası kablo mesafesi 100 metre civarı. Repeaterdan çıkan motor hattı toplamda 30 metre. VFD cihazına giden hat 60 metre. 4 yıldır böyle bir hata bulunmuyordu sistemde 3 aydır yaşıyoruz sıkıntıyı.Görsellerde görebilirsiniz hata anındaki durumu. Tavsiyeleriniz için tesekkür ederim.

WhatsApp Image 2023-09-11 at 19.00.18.jpeg
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Diagnostics kaydına bakarsanız tam olarak sorunun nedenini ve zamanına ulaşabilirsiniz, yukarıdaki mesajınıza baktığımda motorlarınızın olduğu bölüme giden profibus hattında iletişim sorunu olması veya motorların olduğu kısımda profibus ile çalışan aygıtların herhangi birinde anlık bir sorun meydana gelme olasılığı üzerine yoğunlaşmalısınız.

Eğer elinizde proje mevcut ise online bakmanızda fayda var diagnostics listesine baktığınızda nokta atışı yapabileceğinizi düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,732
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst