Danfoss RS485 Haberleşme

demirel_m

Üye
Herkese merhaba, bir projede 2 adet Danfoss FC-102 motor sürücü kullanıyorum ve S7-1200 ile haberleşiyorum fakat bir sürücü çalışırken diğer sürücüden haberleşme hatası alıyorum. PLC'den reset komutu göndermeme rağmen sürücü reset de almıyor. Sürücü panelinde "Kontrol sözcüğü zaman aşımı [A17] " kodu görüyorum. İki sürücünün de haberleşme parametreleri aynı. Çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Herkese merhaba, bir projede 2 adet Danfoss FC-102 motor sürücü kullanıyorum ve S7-1200 ile haberleşiyorum fakat bir sürücü çalışırken diğer sürücüden haberleşme hatası alıyorum. PLC'den reset komutu göndermeme rağmen sürücü reset de almıyor. Sürücü panelinde "Kontrol sözcüğü zaman aşımı [A17] " kodu görüyorum. İki sürücünün de haberleşme parametreleri aynı. Çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Operator paneliniz var mı ? Orada ikinci sürücü gözüküyor mu ?

Operator Panel dediğiniz HMI ise orada sürücüyle alakalı bir şey yok, sürücünün kendi panelinden bahsediyorsanız iki tane ayrı sürücü panelim var. Sürücü panelin üzerinden haberleşme ayarlarını yaptım.

Sürücüdeki 8-3 grubundan ayarlarınız doğru mudur. Kablonuz blendajlı ve düzgün şekilde bağlantı yapılmışmıdır. A17 hatası için 8-03 Control Timeout Time süreyi uzatın .

Ekli dosyalar

• DANFOSS Modbus Haberleşme ayarları.pdf
    429.7 KB · Görüntüleme: 7
  • Modbus RTU Operating Instructions.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 7
  • 1692868892297.png
    1692868892297.png
    11.8 KB · Görüntüleme: 14

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar