problem röledemi acaba?

Katılım
13 May 2010
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
33
merhaba arkadaslar sistemimde entes reaktif güç kontrol rölesi var. her katta 3 faza dagıtılmıs lambalar var günlük olarak ben lamabaları genelde her katta tek faz calıstırıyorum veya gerek olmayan yerlerde çalıstırmıyorum böle oldugu zaman rölem de cosq degeri ayarladıgım oranın cok capında kalıyor yani1000 e ayarlıyorum 200 lere kadar cekiyor. problem röledemi acaba ? bütün ayarları tamama akım trafosu oranı cos vs. kondansatörlerde 6 trifaze 6 ad.monafaze mevcut yüksek degerde degil yani sizce neden olabilir rölemde hatalı kompanzasyon arızası veriyor
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sayaç bilgilerini de yani sayacın indüktif reaktif mi yoksa kapasitif reaktif mi yazdığını belirtmemişsin.bunları belirtirsen daha fazla yardımcı olabiliriz. bunun haricinde;
1 kondanstör sıralamasında bir sıkıntı olabilir.(örneğin trifaze kademe il bağlanması gerekirken monofaze kademe ilk bağlanmıştır.)
2 akım ve gerilim bilgisi uçları rölede yanlış bağlı olabilir .yani r fazının akım trafosunun ucu rölede s fazına girilmiş veya rölede s fazının gerilim ucu r fazına girilmiş olabilir.
3 kondanstörlerinin bir kısmı arızalanmış olabilir.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.
 
tesekkür ederim doangun. ilk kondansatörüm trifaze. hem reaktif hem kapasitif yazıyor. kondansatörlerimde problem yok sıfır cünkü. yani tüm hersey dogruyken ekrnda örnegin L1:540
L2 :1000
L3:750 şeklinde gözüküyor
 
auto setupu çalıştır yanlış bağlantı varsa entes kendi içinde düzeltiyor özelikle monofaz kondansatörlere dikkat et gerekli olan fazladamı değilmi
 
Her katdaki aydınlatma lambalarını tek fazda calıstırıyorum demişsiniz. Öncelikle, her kat ayrı fazlardamı, yani, 1. kat, R-r.kat S-3.kat T- fazındamıdır. Rölenın akım trafoları, sarfettiğiniz akım gücüne yakın degerdemi. Mesela, 30 amper yükünüz varsa, akım trafolarını 50/5 75 /54 amper gibimi. Kondansatör güçlerini, mümkün olsudunca, tek fazlı kondansatörler kullanın. Her fazdaki toplam tek faz kondastör toplamı,her fazda yanan lambaların sarfıyatini karsılıyabilmeli.Rölenin ekranından "var" menüsünden her faz için gerekli olan var , kondansatör gücünü okuyabilirsiniz.
 
akım trafom 50 ye 5 yüküm fazla yok bitek lamba oldugundan 10 amperi gecmiyor. bazen lambaları kapadıgımda cosq degerleri cok düşüyor bu durumdada hatalı kompanzasyon veriyor inşallah anlatabilmişimidir:)
 
tanerayrac66;
akım trafolarım 50/5 demişsin ama ;
L1 540
L2 1000
L3 750

şeklinde amper değeri okumaktaysan r.g.k 'nin akım trafolarının değerleri yanlış girilmiştir.
yani 50/5 akım trafosunun r.g.k menüsünde oranı 10 a olmalı
kaba bir hesap yapacak olursak; en yüksek okuduğun değer L2 fazına ait olacak şekilde (10 a) şu an akım trafo oranların L2 1000/5 =200 a ayarlı.
akım trafondan 10 a geçtiğinde akım trafosu oranın yalnış girildiği için gördüğün 10 a L2 fazında 1000 a olarak görünmekte.
 
dostum senin problemini çözmek için iyi analiz etmek gerekir , program ayarlarından olduğunu sanmıyorum verdiğin değerler Cos değerleri tesis Reaktif tüketimi anormal dengesiz ( amper dengesi ile karıştırma ) sabah akşam sayaçtan endeks bilgileri al , hem gece hem gündüz hem İndüktif hem kapasitif e mi giriyor , yoksa gündüz İndüktif gece kapasitifmi , Her halükarda bu işi Entes ile çözmen çok zor Smart SVC Reaktif yük sürücüsü alıp 3 tane monofaze şönt reaktör koyacaksın problem çözülecek...
Benzer problemi çok yaşadım..
 
Sn. tanerayrac66, rölenin reaktif güç menüsüne gelerek, anlık olarak reaktif güç akışını görebilir ve gerekli müdahaleleri ona göre yapabilirsiniz. Yük dengesizliği / kondansatör dizilimi uyuşmazlığı sebebiyle fazlardan birisi indüktif yazarken diğeri kapasitif yazıyor da olabilir. Güç akışını iyi analiz etmek gerekli.
Reaktif güç akışını görmek için: Rölenin aşağı ok tuşuna VAr ledi yanana kadar basın. Her satırda görünen değer, o faza ait reaktif gücü gösterir. Satır sonunda nokta işareti yanıp sönüyorsa eğer, o fazdaki reaktif güç kapasitif özelliklidir. Nokta işaretinde değişiklik yoksa belirtilen değer indüktif güçtür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst