pres emniyet bariyeri

Katılım
15 Ara 2009
Mesajlar
406
Puanları
16
Yaş
40
arkadaşlar preslerimizde ön çalışma alanında emniyet bariyeri bulunmakta fakat yan kalıplarda yani presin yandan çalışması durumunda yan kısımada bariyer koymak istiyoruz.farklı kalıplar için kalıp yükseklikleri farklı ve bu bariyer arasından işlenecek saç geçmekte olacak hareketli alan körleme gibi yada endüktif sensörlerin max algılama mesafesi kısa olduğundan nasıl bir güvenlik önlemi alınabilir acaba..
 
aradan geçen malzeme için çözüm el koruma bariyeri (ışın araları geniş).
Kalıba göre değişen aralık istersen SICK te çalışma alanı değişen modeller var.
 
çalışma alanını körleme şeklinde çözüm uygulayabiliyoruz fakat sorun kalıba yakın noktalarda el ile metal sacın ayrımını kontrol edebileceğimiz bir bariyer yada başka bir çözüm arkadaşlar..
 
Sıck te proğramlanan istediğin alanları istediğinde körleye bileceğin modeller var
 
SICK sensörlerde arkadaşların dediği gibi uygulamalar mevcut fakat düzenli eleman yada parça geçişlerinde etkili olabilir. Kalıba çarpma anında devreye giricek touch bar kullanabilirsin. Kallıpta değilde bizde hareketli aksamlarda var bu aynı şekilde araya sıkışan arkadaşı ikiye katlanmaktan kurtardı.:(
 
Sick te arkadaşlarında dediği gibi c4000 advanced serisi, körleme yapabileceğin, farklı olarak 6 program çalıştırabileceğin, hareketli, sabit vb. 4 farklı bölgede körleme yapabileceğin bariyerler var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst