Powerbank özelliklerinde 12 volt yazıyor

palermo33

Üye
Katılım
6 Eki 2017
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
22
Merhabalar,

Satın aldığım "Anker PowerCore Select 20000" cihaz özelliklerinde 12 volt 1.5amper yazıyor ama USB soketlerinde bu voltajı vermiyor.
https://www.epey.com/powerbank/anker-powercore-select-20000.html

İnternet üzerinden araştırdım 5v/12v çevirici kablo kullanın diyorlar ama aldığım cihazda 5v harici olarak 12v çıkış özelliği zaten yazıyor. USB soketinden bu voltajı alabilmek için direnc vs mi kullanmamız gerekiyor ? Powerbank cihaz 12v istediğini anlarsa verir diye yazmışlar.

Ben 12v/1.5a modeme bağlamak için kullacağım, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Araştırdığım herkes kolayına kaçmış direk kablo al 5v/12v çevir deyip geçmişler.

Teşekkürler, şimdiden.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhabalar.
Burada bir anlaşmazlık var sanırım.
Powerbank taki 12 volt çıkıştan kasıt hızlı şarj özelliği olan cihazları şarja takınca,
Hızlı şarj tetiklenir ve powerbank in çıkış gerilimi artar.
Powerbank diğer bütün USB üzerinden şarj işlemi yapan cihazlar gibi 5 volt çıkış gerilimine sahiptir.
Siz illa bu powerbank ten 12 volt çıkış alacaksanız,
DC DC step up voltaj yükseltici regülatör ile sorunu çözebilirsiniz.
 
cevabınız için teşekkürler, hızlı şarj durumunu tetikleyecek ne yapılabilir ki powerbank taki çıkış gelirimi 12 volt seviyesinde olsun ?
harici 5v / 12v çevirici kablo ile çevirmek yerine, cihazı 12 volt çıkış gelirimini direk kullanmak daha stabil olmaz mi ?

Ek olarak bu 5v/12v çeviren kablolarda max 1amper güç alınabilir miş, powerbank orjinalindeki 12 volt/1.5amper veriyor olarak yazmakta

dediğiniz gibi hızlı şarji tetikleyecek bir şey yok mu ? USB ucuna bağlanan bir direnc vs hiç bir şey işe yaramaz mı ?
 
USB standardında 12v olduğunu sanmıyorum. Hızlı şarj için de çekilebilecek akımı arttırır. Voltaj yukseltmez, hele ki 12volta.
 
cihaz özelliklerinde voltajda 12 vol çıkış olduğu yazmakta, yeni model cihazlarda bu var eski modellerde evet yok.
 
As already mentioned, the new USB specifications do allow for higher than 5V charging voltage, if the device requests it.

Under the "USB Power Delivery" (PD) extension (USB PD rev. 3.0, ver 1.0a now), up to as much as 5A at 5V, 9V, 15V, or 20V can be provided to the attached device, with a maximum of 100W sourced. There are many rules the "requesting device" must follow for these cases.

This would typically be for notebook computers or other devices that have higher cell counts and/or operating voltages. The cables must also be designed and specified to handle these conditions.
 
@Mustafa KABADAYI hocamın dediği gibi şarj edilecek cihazın tetiklemesi ile bu voltaja yükseltme yapılıyor, işte o tetikleme durumunun nasıl olduğunu çözsek
 
Çözemezsin.
 
Bunu çözemeyiz ustam.
Bende de Xiaomi 20 binlik powerbank var.
Hızlı şarj özelliği olmayan telefon taktığım zaman powerbank ın çıkış gerilimi 5 volt.
Hızlı şarj özelliği olan yine Xiaomi telefonumu powerbank a taktığım zaman 10 saniye civarı çıkış gerilimi yine 5 volt sonra hızlı şarj tetikliyor ve çıkış gerilimi 9 küsür voltlara kadar çıkıyor.
 
modem fazla akım çekiyorsa kendini korumaya alıyor olabilir.
modemi 9v ile beslemeyi dene belki çalışır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst