Pompa hakkında!!!

Size göre en uygun yöntem hangisi ve ne kadar maliyet çıkar?Pompalar konusunda pek bilgim yok.Bana bu sistemlerle ilgili yardım alabileceğim bir link yada döküman verebilir misiniz?Şuanki var olan sistemde en düşük maliyetle bu işi yapabilcek çözümü arıyordum.


pompaların fan guruplarını değişmen sana en ucuz maliyetli iş gibi görünüyor arkadaşım
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yeni cikan enjektör dalgıç pompa hakkında bilgisi olanvarmi dezavataj ve avantajları neler.
 
sayın vurucu05 arkadaşım gönderdiğin resimlere bakarsak burada olay bitmiş. bu sistemin her hangi bir yerini değiştirmeye kalkarsan elide kalır gibi görünüyor. bence bütçen çerçevesinde revizyon yapmanda fayda var. istersen buradan yardımcı olmaya çalışırım.
 
ilginiz için teşekkür ederim.
sn. seskaljin,

Revizyon konusunda bir öneriniz var mı?şuanki sistem 24 saat çalışıyor ve her bir motor 28A çekiyor.Yapılacak revizyon daha az amper çeken yada daha az çalışmalı bir sistem olmalı.
 
saatte istediğin su miktarı, pompaların basma yüksekliği ve kaç bar basınca basacak bu tip bilgileri verirsen bakabilirim.
 
sistem çok eski ve bildiğim şeyler şuanki pompaların değerleri ve benim 4 bar basınç istemem.Pompalar 3,5 metrelik havuzdan su çekiyor.Basma yüksekliği dediğiniz tam olarak ne oluyor?Pompayla Hidrofora giriş yüksekliği mi??
 
Arkadaşım, bırde şu bilgileri verebilirmisiniz, pompa debisi 132 metre küp/saat dıyorsunuz, su aldıgınız havuzda, hacımı işaretleyıp ölçün, belirli bir saman diliminde (15, dk, 30 dk, 1 saat gibi) havuzdan ne kadar su boşaldıgını hedaplkıyarak, pompanın etiket degerınde verimi olup olmadıgına bakarak, yol arıyalım,bırde basınc presostanız kaç "bar" a ayarlı, belki basınc ayarınız mpompa degerı olan 4 bar dan aşağı degere ayarlıdır, bunları kontrol edermisiniz lutfen..

İyi calısmalar..
 
resimlere dikkatli bakınca 2 pompanın aynı olması, 1 pompanın daha küçük olması, borularında kırmızı renkli olması bana sanki bu sistem yangın sistemine aitmiş ama daha sonra değiştirilmiş gibime geliyor. yanılıyormuyum acaba!.

bu sorunla yenimi karşılaştınız yoksa sistem hep böylemi çalışıyor?.

ayrıca bu sistemde genleşme tankı varmı. sizin hidrofor dediğiniz genleşme tankı denilen kapalı silindirik membranlı tankımı kastediyorsunuz. eğer o ise belkide membranı patlamıştır.

ayrıca daha öncede söyledim emiş kollektörü, bağlanan en büyük boru çapından 2 çap daha büyük yapılır.

3.5 metreden su çekiyor demiştiniz. pompanın havuz içindeki çekvalfi (varsa) o arızalanmış olabilir.

bence siz çekvalfleri sökerek kontrole başlayın. çekvalflerde belirli bir pozisyonda korozyon yapıp kalmış olabilir. hattınız tıkanmış olabilir. sonrada motorlara bakarsınız
 
Son düzenleme:
Sn. Zeybek,

Hacimi ölçmek biraz sıkıntılı olur çünkü havuza kuyulardan su geliyor kuyuların hepsini kapatmak lazım havuzun ölçüleri belli değil havuz yerin altında ölçmekte sıkıntı.4 bardan aşağı ayarlanmış olamaz çünkü işletme çok su çekmediği zaman 4 barı buluyor basınç.

Sn. seskaljin,

Yangın sistemi değil kırmızı boyalar daha sonra iş olsun diye boyanmış.Sistem baştan beri hidrofora su basmak için yapılmış.Zamanında 2 pompa varmış ve 4 bara çıkabiliyormuş ama işletme büyüyünce su yetmez olmuş bunlarda ortadaki pompayı sonradan eklemişler ve bu haliyle işletme su çektiğinde ancak 3,5 barı buluyor.Böyle sürekli motorlar çalışıyor.
Hidrofor dediğim tankın belli bir seviyesinde (üst tarafta)hava var alt taraftada su var. Hİdroforda sorun olduğunu düşünmüyorum.Çünkü işletme az su çekiyorken 4 bara ulaşıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst