PLC röle çıkışları

sansal54

Üye
Katılım
11 Ara 2007
Mesajlar
118
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,

Uygulamalarımızda transistör çıkışlı plc kullanıp on/off işlemlerini harici rölelerle yapıyoruz. Acaba bu işlemler için plc lerin röle çıkışlarına güvenebilir miyiz? Bu konuda bazı tereddütlerim var çünkü bir röle çıkışı bozulsa ve başka boş çıkış yoksa bütün plc yi değiştirmem gerekecek. Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum

Teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

Böyle devam et. Herhangi bir röle bozulmasında komple PLC'yi değiştireceğine röleyi değiştirip çalışmana devam edebilirsin. İlk bakışta fazla röle kullanıyorsun ve masraf yapıyorsun gelebilir. Fakat uzun zaman için baktığında ne kadar karlı olduğunu görürsün.

İyi çalışmalar.
 
Sn.Roncevarlık ın sözlerine ek olarak hızlı ve sürekli aç kapa gereken(örn PID sıcaklık kontrol) işlemlerde PLC transistör çıkışlarında SSR kullanmak gerekir.
 
yaygın ve en mantıklı kullanım normal modülün çıkışına röle koymaktır. elinde her an röle çıkışlı output modülü bulundurmaktansa röle bulundurmak çok daha kolaydır. ayrıca bu sayede sahaya gidecek 24V u sisteme hiç bulaştırmamış da olursun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst