Röleli Çıkışlı Plc Hk.

Role kontaklarinda yusek gerilime ile olusan kontak asinmalarina bagli takilmalari engelliyor kontak omrunu uzatiyor role nin kendi bobinine uygulamadim hic plc de direk baglamadim yanlizca yuke uyguladim
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Slm bir daha ki projenizde Plc çıkışlarını transistör seçiniz çıkışlara taktığınız röleleri ise yüke uygunsa solidstate plc role takınız mevcut makineniz için düzeltme yide sn. @yavuzbatyir beyin söylediği yöntem ile düzeltmeniz işe yaraya bilir. Her ne kadar elektronik bilgim olmasa da mantıklı geldi bana da.
 
1) Yavuz bey'in dediğine katılıyorum, plc den sürdüğünüz rölelere mutlaka ters diyot bağlayın. Tek kontak slim röle kullanırsanız içerisinde ters diyot mevcuttur. Harici işleme gerek kalmaz. 2 kontak röle kullanıyorsanız röle soketine uygun ledler satılmakta,içerisinde ters diyot da mevcut olup harici bağlantı yapmanıza gerek kalmaz.

2) Yavuz bey'in transistör çıkışlı PLC hakkında söylediğine katılmıyorum, Delta plc den örnek verirsek her bir transistör çıkışı 30 Voltta 9W verebilir diyor, yani sizin safe limitiniz 300mA olmalıdır. Bunun üzerinde bir yük var ise yükün hızı müsait ise röle,kontaktör kullanılabilir. Çok çok hızlı kontrol etmeniz gerekli ise transistör kartı kullanmanız gereklidir.
Her halükarda yükünüzü PLC rölesinden,transistöründen yada harici röleden geçirecekseniz yükün ne olduğunu bilmemiz gerekli. Bobin türü yükler var ise TERS DİYOT kullanmadığınız sürece bozulmalar bitmeyecektir.
İlave: Tüm çıkışlarda ani değişimler yok ise, hızlı çıkışlara Solid state röle kullanın, tek kontak rölelerde ssr tipler de mevcut.
NOT: Diyot konusundaki varsayımlar 24VDC ile çalışıyorsanız geçerli.
 
Plc çıkışlarının hepsi valf bobinlerini çekmektedir. 5/2 tek bobinli valf ve selonid valf bobinlerini kontrol ediyor. Bunun için tüm işletmede tek tıp role olsun diye RXM4AB1BD kodlu roleyi cektiriyoruz. Ve tüm valfler 24 vdc ile çalışıyor .

1512469122970.jpeg
bağlantıyı bu sekilde mi yapıyoruz ustam
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Anladım ustam .peki sağdaki gibi plc çıkışına anod gelecek şekilde bağlantı yapsak enerji kesildikten sonra bobinin emk sini plc kontagina gelmesini engelleyemez mıyız?
 
O zaman role bobinine parelel gelecek şekilde bağlantı yapayım. Teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,161
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst