Plc Pc haberleşme

yonzoglu

Üye
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba iki gündür uğraşıyorum ama bir türlü fatek plc ye bağlanamadım.Bağlantı kablosunu kendim yaptım bir usb dönüştürücü bağladım ama yok ingilizce olarak bağlanamadığı port laddr tarafından kullanışabileceği gibi bir uyarı... Ayrıca plc run konumda bu arada birde 4 pin li din konektorü plc bağlayınca cpu üzernde rx ışığı yeşil yanıyor ama haberleşme yok sorun ne olabilir plc konmuş bir koruma olabilir mi?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Genelde yapılan hata tx tx ile rx rx ile bağlanmasıdır.

Kablo seri ise bir tarafın rx ucu diğer tarafın tx ucu ile bağlanacak.
 
Merhaba;

Öncelikle yapmış olduğunuz kabloyu test edeniz. Aşağıdaki bağlantı şemasını inceleyiniz.

http://forum.fatekas.com.tr/viewtopic.php?f=41&t=36

Sonrasında aşağıdaki videoyu izleyerek ilgili adımları tamamlayınız. 1:42'den itibaren uygulayınız.


Fatek üretimi kablo temin etmek isterseniz firmamızı arayabilirsiniz.

0 216 314 55 69
 
FatekTeknik öncelikle teşekkür ederek.Acaba plc bir koruma olabilirmi ki haberleşme olmuyor.çünkü sizinde gönderdiğiniz gibi bağlantı yaptım arada rs232 usb dönüştürücü var .Hatta bazı firmalarada mail attım kablo için ama emin olamadım acaba kablodan mı yoksa kablo alsamda bu sorunu yaratacak mı ?
 
AutoCheck kullanarak PLC'yi bulabiliyor olmanız gerekiyor. Koruma PLC bulunduktan sonra şifre olarak yapılmış olabilir. Port0'da donanımsal bir arıza olma ihtimali de mevcut. PLC'yi teknik servisimize yönlendirebilirsiniz. Ücretsiz olarak kontrolü gerçekleştirilecektir.
 
Artık son çare öyle olacak ama elimizde üç tane mevcut donanımsal birşey olması düşük ihtimal birde şunu sormak istiyorum plc run ve çalışıyor bundan yapabilir mi?Bazı şemalarda 5 v var bunu neden kullanmıyoruz.Şemdaki 4 pinli konektor erkek taraf değil mi? Plc üzerinde dişinim görünümü değil değil mi?
 
Size göndermiş olduğum şemada kablo önden görünüşü baz alınmıştır. Kısa devre testi ile kablo yerlerini tekrar kontrol ediniz. RS232/USB çeviriciniz çalışır durumda ise sorun yaşayacağınız tek yer kablodur.
 
Teşekkür ediyorum.Sorun mini din konektör idi tam oturmuyormuş.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst