PLC konusunda yeniyim yardım

Katılım
15 Şub 2013
Mesajlar
13
Puanları
1
Herkese merhabalar, ben stajyer mühendis olarak bir firmada çalışmaya başladım ve firmanın kalkınma ajansından hibe alarak yaptığı bir elektrikli traktör projesi var işimizin hikaye kısmı budur.
Aracın üstünde mevcut bir PLC sistemi (delta) var fakat bunu daha da detaylandırıp, aracın hız, akü durumu, yağ durumu , hidrolik pistonların durumunu , pompa basınçları, motorun durumunu (bunun gibi toplamda yaklaşık 20 tane farklı bilgiyi) belirten bilgileri PLC üzerinden geçirip bir LCD ekranla kullanıcının görmesini sağlamaya çalışacağım. Bu arada eğer yapabilirsek PLC'den internet bağlantısı ile de bir arayüzle istediğim yerden bu değerleri görmek istiyorum.
Soracağım sorular şunlar;
1-) bildiğim kadarıyla bunları yapabileceğim en net ve kararlı çalışabilecek sistem PLC gibi duruyor doğru mudur?
2-)Delta PLC ile işimi görebilir miyim ?
3-)Farkındayım bu iş başlı başına zor fakat bunu 4 ayda bitirebilir miyim ?
4-) Kullanmayı planladığım ekran Curtis firmasının enGage VII diye bir ekran mikroişlemcili programlanabilir. ( bu ekran hakkında da bilgisi olan varsa sevinirim.)
Şimdilik bunlar .. Sayın abilerim ben daha yeni bir mühendis adayıyım engin bilgilerinizi benimle de paylaşırsanız sevinirim ve sizin kaldığınız yerden devam etmeye çalışırım. Şimdiden teşekkürler...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba,
Yapacağınız İşin kaç giriş Kaç çıkış olacak öncelikle bunları tespit edin, eğer çok kararlı yani hassasiyeti çok önemli ise Delta yerine Siemens S7-200,300 PLC tavsiyemdir bunlara modüller ekleyerekte giriş çıkışları çoğaltabilirsiniz. hız yağ gibi durumlarını PLC aktaran swichleri PLC destekli olanları araştırın.
iyi çalışmalar.


çalışmalarınızda başarılar dilerim.
 
Öncelikle giriş çıkış sayını belirle, arkasından yag göstergesi piston durumu aku seviyesi gibi sinyalleri 4-20 mA mi yoksa 0-10 volt mu olacak bunlar da plc için önemli arkadasın dediği gibi sıemens iyidir. piyasada da kolay bulursun.
 
Ben de siemens kullanmanı öneririm. Internetten PLC ye bağlanma durumundan bahsetmişsin. Bunun için s7-1200 plc (maliyet bakımından) daha uygun olacaktır.
 
Ben arkadaşlara katılmıyorum bence artık tüm plc ler üst düzey oldular artık bakman gerekenşey hangisi bana daha iyi hizmet verebilir bir sıkıntı oldugunda 7-24 nezaman istersem telefondna yardım alabilriim günübirlik servis veren hangi firma

belli bir seviyeye gelmeden pazara giremezsin zaten bu firmaların hepsi bu seviyeyi çoktan aştı diye düşünüyorum siemens bence Avrupanın en iyisi ama Türkiyede neyazıkki böyle düşünmüyorum kalite olarak değil hizmet bakımından
 
delta ile bu işi yapabilirsin ama bence delta plc ile ethernet haberleşmeli delta ekran kullan hem programlarken hem de değişiklik yaparken rahat edersin. bu işi değil 4 ayda 1 haftada bitirirsiniz. deltanın teknik desteği de iyidir. aklında bulunsun enda ile yapmanı isterdim neden mi? ülkemizin mühendislerinin geliştirdiği ürünler. hayırlı çalışmalar.

ENDA ? Termostat, PLC, HMI, SSR, Servo Motor ve Kontrol
 
Unıtronıcs plc yi araştır tam senlik her modülü var
harici panel kullanmassın
 
O dediğin sistemi 250 TL toplayabilirsin !
Nasılmı ?
1 adet rasperry pi
1 adet arduino uno
çevre birimler vs

Bazı arkadaşlar kasıla kasıla bu yazdıklarınız endüstriyel ürün değil ama olmazki diyebilir.
Uyarayım rasperry ingilterede sony fabrikalarında üretiliyor. Öyle plcler gibi made in PRC deil....

Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst