plc de excelle veri aktarımı

Katılım
15 Tem 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
degerlı hocalar emerson deltav ve sımens sımatic 7 programlarında proses kontrolunde degerleri anlık olarak exel tablosunda gormek ıstıyorum totalızer ve flovları bır teknıkerın anlaya bılecegı dılden yardımcı olabılırmısınız şimdiden tesekkur ederım ..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
200 serısının olabılırse yeterlı ıkısı arasında sısteme tanıtma arasında pek fark varmı eger mumkunse bundan kaynak olarak baz alabılecegım dokuman resım vs varsa yardımcı olabılırsen sevınırım
 
Nasıl yani?
 
arkadaslar kendımı anlatamadım galıba sımens pcd7 porgramı veya emerson deltaV de bılgılr anlık olarak baglı oldugu pcde totlızerler ve bırcok bılgıyı gecmıse donuk gorebılmemız saglayn sıstem nasıl hazırlanıyor exelde formul koyarak ve tag numaralarını belırterek bunlar sısteme nasıl tanıtılıyor yardımcı olabılırsenız sevınırmı?????
 
Merhaba, PLC'den excell direkt veri aktamak mümkün değil. Bunun için OPCServer tarzı bir ara program veya bir Scada programı lazım diye düşünüyorum. Benim denemem s7-400 PLC <<-->> WinCC SCADA <<-->> Excell şeklinde olmuştu. Excel de raporlama için Siemensin data monitor programları var.
 
kardeş siemens kullanmak zorunda değilsen yardımcı olabilirim
 
dostum tam olarak mantını kavramak ıcın yardımcı olabılırsen dıger programlarda olabılır dokuman ve program benzerı kaynak bulabılırmıyım acaba
 
PC Access veya microcomputing kullanacaksınız.Bununla ilgili sorularınıza yardımcı olabilirim.

Selamlar
 
siemens plc'yi bilgisayardan scadayla kontrol ediyorsan
wincc 6.2'de trend ekranında excel'e kaydetme butonu mevcut. benim bildiğim en kolay yolu bu.
wincc'de daha çok kullanılan yol script yazmaktır.
onun için de C veya Basic dillerinden birini bilmen gerekli.
ingilizcen varsa alttaki siteye gir, ordan arattırma yapabilirsin.
https://support.automation.siemens....0&extranet=standard&objid=4000024&treeLang=en
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,350
Kullanıcılar
450,093
Son üye
plmkenan

Yeni konular

Geri
Üst