plc de excelle veri aktarımı

PC Access kur ,help e bir bak..orada excele data transferinin nasıl yapıldığı anlatılıyor.5 dakikada halledersin..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
DeltaV sisteminde bunu yapabilmen için Emerson un lisanslı bir programı var şu an ben bunu kullanmaktayım XLRschedule her istediğin değeri yani tag nosuna göre istediğin zaman periyodunda excel e kaydedebilirsin . Fakat direk excel den adresleme yapıpta kaydetmen mümkün değil.
 
Data Logger Software - S7,Modbus,Opc to Sql

Bu program S7 200/300/400 ,Modbus Rtu ve opc server üzerinden bilgileri toplayıp Sql Server'a kaydeder. Grafik ara yüzü ile toplanan bilgileri anlık ve geçmişe yönelik takip edebilirsiniz. Ayrıca anlık olarak toplanan verileri seçtiğiniz periyotda excel'e otomatik olarak kaydeder. Veya grafik üzerinde görülen verileri excel'e aktarır. Veya SQL Sorguları ile elde edebileceğiniz istatistik verileri excel'e aktarır. Ayrıca alarm modülüde var. Ayrıca program server olarak satılıyor client olarak ücretsiz. Client olarak farklı bilgisayarda çalıştırıp ana makineden verileri anlık ve geçmiş olarak da izleyebilirsiniz. Client server'a internet üzerindende bağlanabiliyor.
 
PLC den excele direk veri aktarılabilir. Bu da oldukça kolaydır. OPC server kullanmadan DDE server ( Dynamic Data Exchange ) ile plcden istenilen register bilgilerini anlık olarak excele gönderebilirsiniz. Excelde de isterseniz grafik çizdirir yada data logging yaptırabilirsiniz. Aşağıdaki linkte bu uygulamanın Fatek PLC ile yapılmış bir örneği bulunuyor.
 

Ekli dosyalar

  • fatek_server_dde_interface_EN.pdf
    105.8 KB · Görüntüleme: 36
çok alakasız olacak ama bende staj yaptığım yerde deltaV ile kontrol yapılo fakat bana genel bilgi verecek yetkililerin hepsi izinde ve staj defterime deltaV hakkında bilgi yazmam gerekio .yardımcı olurmusunuz? teşekkur ederım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,277
Mesajlar
916,389
Kullanıcılar
450,102
Son üye
amatour777

Yeni konular

Geri
Üst