PLC İşi

cemaluri

Üye
Katılım
16 Tem 2010
Mesajlar
217
Puanları
31
slm arkadaşlar


Bir fabrikada plc programlama ne sıklıkta yapılır veya bir plc ile ne kadar uğraşılır.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kimi fabrikalarda çok sık yapılır. makineyi 1 özelliğinde çalıştırırken ertesi gün 2. özellikle çalıştırmak gerekebilir. ürün değiştikçeprogramda değişir.
 
10 yıl programı değiştirilmesine gerek olmayan PLC ler de var.
Böyle durumlarda sadece elindeki programın yeni PLC'ye yükleme işlemi olur o da max. 15dk. (bilgisayar aç, kabloyu tak, yükle, kabloyu sök, bilgisayarı kapat vs...)
 
Çalıştığın fabrikaya göre değişir. Bantların çok olduğu seri üretimi tam anlamıyla oturtmak isteyen fabrikalarda ve bunu geliştirmek isteyen fabrikalarda çok sıklıktadır. Bazı yerlerde de arkadaşın dediği gibi sadece sahip olduğun programla işi götürürsün.
 
Otomasyonu oturmuş bir fabrikada uğraşmazsın. Ama oturmamış bir fabrikada daha fazla uğraşırsın. Bunun periyodik bir durumu yoktur. Özel durumlar dışında plc ile çok uğraşılmaz. Gerekmedikçede plclere değişiklik yapmamak gerekir. İş,işçi ve makine emniyeti açısından....
 
Yeni bir sistem kurmuyorsan eğer sadece Plc programlarını yedeklemen yeterli olacaktır.Çalıştığın sektöre göre ufak tefek değişiklikler istenebilir belki.O işler de fazla uzun sürmez zaten. Ancak öğrenmekte bence fayda vardır. Heran ihtiyacın olabilir. Saygılar..
 
Yeni bir sistem kurulmuyorsa var olan sistemlere sadece üretimi artırmak ve iş güvenliği için plc programına müdahale edilir
 
işletmenin ihtiyaçlarına ve tabiki senin programlama kabiliyetine göre değişir.
 
Genelde PLC Arızaları çok nadirdir. Nereye plc hatası diye çağrıldı isem çoğunlukla elektrik-mekanik arızalar çıkmıştır. (Sensör hatası valf hatası gibi.), bazende donanımsal hatalar feya veya bus sistemi hataları da olabiliyor, normal çalışmada programa birşey olmaz yalnız programlama esnasında programcı gözden birşey kaçırmadı ise.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,264
Mesajlar
916,303
Kullanıcılar
450,086
Son üye
Lyewor_

Yeni konular

Geri
Üst