PLC öğrenmeye nereden başlamalıyım?

Katılım
11 Ocak 2024
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
21
merhaba ben sağlıktan lise mezunuyum. Yakın bir zamanda yazılma olan ilgimden bir şirket bana makine kodlamam için eğitim teklif etti ama pek eğitim aldığım söylenemez o yüzden bende udemy üzerinden kurslar alıyorum ama hiç bir elektrik bilgim olmadığından çoğu yeri anlamıyorum ve sürekli kafam karışıyor bunun üstesinden nasıl gelebilirim bilmiyorum plc olayı basit olsada bir makine sistemi tasarlarken tak diye bi ordan paralel bi burdan seri yapmam gerekiyor ama ben bunu nerde nasıl yapmam gerektiğini anlayamıyorum bana önerebileceğiniz kaynaklar veya bu plc projelerinin örnek halleri var mı acaba çünkü internette kaynaklar çok kötü veya saçma yardımcı olursanız sevinirim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/plc-örnek-programlar.
Yakın zamanda paylaşdıgım bu programlar işinize yarar umuyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
Sevgili genç kardeşim,bütün mesele azim.Bu işler böyle başlar,önceleri herşey zor gelir anlamazsın,zamanla taşlar yerine oturur.Basit uygulamalarla kendini geliştirmeye devam et.Kimse anasının karnından bunları bilerek çıkmadı.
 
plc olayı basit olsada
32 Senelik elektrik üzerine mesleki geçmişimle bunu ben söyleyemiyorum siz nasıl söylüyorsunuz hayret . Ya yanlış yönlendiriliyorsunuz ya da olayın ciddiyetinin farkında değilsiniz . Temel mesleki eğitim sahibi olmadan bu meslek yapılmaz . Kurs demiyorum dikkatinizi çekiyorsa , eğitim diyorum .
 
Benden sana bir tavsiye . İlk önce Plc (Programlanabilir Lojik Kontrolör ) Ne olduğunu, Nasıl olduğunu , Çalışma prensibini , Programlama mantığını öğrenmeni ve lojik kapılar ile aranı iyi tutmanı tavsiye ederim . Ama ilk önce Temel Elektrik Elektronik ve Otomasyon öğrenmeni tavsiye ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
iki yıllık elektrik otomasyon ya da elektrik kazanıp otomasyon derslerinde hocaları sömürebilirsin.şahsen elektronik myo mezunuydum çalıştığım iş elektrik ile alakalıydı ve işyerinde kimse iş öğretmiyordu garip bir rekabet var kamu olmasına ragmen. bende elektrik myo kazanıp akşamları derslere giderek bilgi eksiklerimi tamamlamaya calısıyorum bir zorluk yasarsam hocalarımdan ya da bu forumdan okuyarak ögrenmeye calısıyorum.
 
PLC yokken nasıl kontrol ediyorlardı sorusundan yola çıkarak
 
bu şirket size tam olarak ne eğitimi teklif etti ordan yola çıkılarak bir başlangıç noktası tespit edilmeli önce.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst