Ge Fanuc 90 30 PLC

Üstadım Cansın yemin ederim.

Mesajını akşam okudum, tüm yorgunluğumu aldı diyebilirim.

Piyasada biraz araştırma yaptım dediğin gibi. En son fultek le görüştüm. Panel PC için, sitemizde wintr Scada programı var onu indirin, demo programıdır ama işinizi görür, videoları da izleyerek öğrenmeye çalışın dedi. Ve eğer PLC ile haberleştirebilirseniz, sonrasında tekrar görüşür size yardımcı oluruz dedi.

Şimdi programı indiriyorum, büyük ihtimal bir haftamı alır bişeyler yapmaya başlamam ama olsun, bi yerden başladım ya bu da yeter.
Ben yine sizi rahatsız etmek için gün aşırı olmasa da uğrar ne durumda olduğumu söylerim.

Yardımın için çok çok çok teşekkür ederim dostum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Dostum elimden geldiği kadar yardım ederim.
Wintr işine yarar gibi, yerli SCADA programıdır. Bu forumun SCADA bölümünde kaynaklarda bulursun.
Wintr ben kullanmadım ancak sana birşekilde yardım ederim olmadı seni yardım alabileceğin kişilere yönlendiririm.
Bu siteden bende çok şeyler öğrendim yani bu siteye biraz borçluda sayılırım senin sayende biraz bilgi borcumuda ödemiş olurum :)
Takıldığın yerleri açıklayıcı şekilde yazarsan yardım edenin çok olur.
Sana kolay gelsin.
 
bu projeyi bitirdim.

ilgilenenler için proficy machine edition, cimplicity ve ge fanuc plc lerle ilgili her türlü soruya elimden geldiğince cevap verebilirim.
 
iyi kasmışsın.başta görseydim yardımcı olurdum :(
 
ge fanuc plc ile sorunum var çook acil yardım edecek biri varmıdır telefon bile edebilirim gerçekten çok acil lütfen :(
 
Sorunun nedir? belirtseydin daha çabuk yardım bulabilirdin.
 
quadr aynı plc den banada geldi şimdi ben bu plc ye hangi programla nasıl bağlanırım kabloyu kendim yapsam olurmu yoksa orjinalini almak zorundamıyım bağlanacam online olacam acil cvp ??
TEŞEKÜREDERİM
 
VersaPro veya Cimplicity ile bağlanabilirsin.90-30 serisi rs422 standartı snpx protokolü kullanır.Elinde çevirici varsa seri porttan çevirici ile kolaylıkla bağlanıp programlıyabilirsin.
 
bu işe girmesen daha iyi olurmuş mevcut plc ye ekran bağlayıp adresleri bulmak kolay iş değil makinayı komple revize etmen hem sana tecrübe olur hemde iş kalitesi daha iyi olur.. illa yapacaksan versapro programı ve 90-30 kablosu temin et (yazılım ve kabloyu bulamazsan bana özelden ulaş) eğer şifre yoksa yazılımı upload et ve fanuc la haberleşen bir panel al delta olabilir scada ya hiç girme ardından deneye deneye plc içerisindeki tagları ekranına ata
 
selam arkadaşlar bendede 90-30 plc ile calısan bir makına var kontrol paneli çökmek üzere üstelik plc şifre korumalı plcye uyumlu bir panel ile nasıl değiştirebilirim ardımcı olursanız sevinirim.delta dop-b10 ile bir cok uygulama yaptım ancak burda adresler data memoryler olmadığı için elim kolum bağlı.(makine ital ve baya bi eski)...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,234
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst