PLC Öğrenmeye nerden başlamalı

S7-200 ve S7-300 aynı ailenin bireyleri olup 300 ağabey 200 ise onun küçük kardeşidir.Bu kardeşler zaman zaman aynı ifadeleri kullanarak birbirleri ile anlaşsalar da generasyon ve konsept gereği daha başka ifadeler kullandıkları da olmaktadır.Dolayısıyla her ikisi ile ayrı ayrı ilgilenmeniz gerekir.


Saygılar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bence en iyi şekilde başlangıç bir PLC almakla olur. Daha sonra internetten benzer dökümanlar bulunur ve help menüsünden, bıkmadan usanmadan, öğrenilir. Ben böyle öğrenmeye başladım.. :)

Saygılar
 
Siemens öğrenecekseniz, Siemens PLC Eğitim seti, hem gerekli yazılımları, hem de gerekli donanımı (Giriş çıkış entegre CPU, İletişim ve Güç Kabloları, Dökümanlar ve Uygulama-eğitim CD'si) içeriyor ve normal plcden hiçbir eksiği olmadığı halde, yazılımın sınırlı sürümü olduğu için daha ucuza satılıyor. Ayrıca özel havalı bir çanta içinde taşınabilir şekilde tüm set.
Yalnız hala var mı bilmiyorum.

"Siemens PLC S7 300 eğitim seti" diye ararsanız sanırım birşeyler bulabilirsiniz.
Ben gördüğüm zamanlarda (uzun zaman oldu) bir de iki günlük uygulamalı eğitim hediyesi vardı.
 
istanbul da ücretsiz siemens plc kursu veren okullar var buralardan da yararlanabilirsiniz
 
Mrb Plc için önce temel kontak devrelerini öğrenmek gerek temel elektrik bilgisi yani sonrasında en basit yönde Delta yada Fatek Plc ile başlayabilirsin markerlara falan gerek duymadan yani direk çıkışlar set reset data registirlar v.b. kolay akılda kalan pratik uygulamar hazırlayabilirsin özelden mail atarsan iletişim bilgilerine geniş bi temel plc eğitim seti gönderebilrim sağlıcakla kal
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,257
Mesajlar
916,263
Kullanıcılar
450,082
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst