plastik enjeksiyon makinası yardım

mercimekus

Üye
Katılım
9 Haz 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
46
italyan yapımı sonradan mikro star işlemci takılmış bir makina var elimizde.makinaya yolverdiğimizde mengene kapanmadı diyor fakat mengene açmada sorun yok mengene valfinin açma tarafı çalışıyo diğer tarafı enerjilenmiyor sorunun nereden kaynaklacapı yada nasıl müdahale edebileceğim hakkında yardımlarınızı bekliyorum
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
1.ihtimal. elektrik arızası kapı siwiçlerini kontrol edin varsa kapı emniyet rölesini kontrol et.(gespack).
2. ihtimal liner cetveli kontrol edin arızalı olabir. mengene açıp kapamasını mm cinsinden ölçen 0 - 10 volt çıkış veren cihaz
 
Mikro star kontrol sistemlerinin bayisiyiz bu şekilde çözmek zor ama isterseniz sevis vererek yardımcı oluruz. Ezgi elektronik otomasyon ikitellideyiz aratırsanız numaralarımıza ulaşabilirsiniz.
 
Mikro star kontrol sistemlerinin bayisiyiz bu şekilde çözmek zor ama isterseniz sevis vererek yardımcı oluruz. Ezgi elektronik otomasyon ikitellideyiz aratırsanız numaralarımıza ulaşabilirsiniz.

Sayın e.otomasyon sitemizde paylaşım esastır. Burada herkes birşeyin bayisidir. Ama önce yardım edilir. Sadece reklam amacıyla yazı yazmayın. Biz burada yapılacakları yazıyoruz ki başkasıda bu sorunla karşılaşırsa ne yapabilir kestirsin. Tamam sizde ekmek yiyeceksiniz ama bu ülkede daha aydınlık insanlar yetişmesi umudu için uğraşıyoruz. Lütfen daha dikkatli olalım. İyi çalışmalar.

Saygılarımla.
 
1. Bildiğim kadarıyla microstarda kapı switchi hatası zaten veriyor.

2. Mengene açıyorsa zaten cetvel okuyordur.

Şimdi bobin enerjilenmiyor diyorsun. Ya karttan gelen hatta sorun var yada bobin çekmiyordur(valf). Kontrol et bobine 24 volt geliyormu? Geliyorsa sorun bobinde...;)
 
arkadaşıma katılıyorum cetvelden sinyal geliyor bobine bakın 24v yoksa kontrol kartını kontrol etmelisiniz kolay gelsin. saygılar
 
arkadaşlar merhabalar
mikrosanın firmasının üretmiş oldugu bır makınanın üzerinde çalısmaktayım.önemlı bır sorunum var ve sizlerden önerılerınızı ve yardımlarınızı bklıyorum.öncelıkle makınanın amacı kablo kanalı uretmek ve belırlı ebatlarda bu kanalları kesmektır.üretım kısmı cok iyi calısmakta ama kesım kısmına gelıce kanalın boyunu ölcebılmek ve belırlı bır kesım noktasında kesebılmek ıcın encoder denedık ve 10 mm hasasiyette calıstı.ama bu hassasıyet bıze fıle vermemıze neden oldu bana önerıbılecegınız ve sarunumu gıderıbılecek bır cozum yolu önerırsenız sevınırm.önerıcegınız çözüm yolu 4 mm kadar hassasıyette olmalı ozaman duzenlı calısıcaktır.
 
Tam olarak makineyi bilmiyorum ama kablo kesimi için 10mm ve 4 mm çok fazla değil mi bir yanlışlık olmasın? Plastik enj. makinelerinde kullanılan cetveller milimetrenin 10da biri hassasiyetindedir. Sorununuzu cetvel yardımıyla çözmek isterseniz otomasyon firmalarıyla görüşebilirsiniz. Sitemizde bayiliği olan arkadaşlarımız da var sanırım.
 
milimetrenin 10 da 1 ölcumunu yakalayabilmek için ne kullanmalıyız.sizce?
 
Piyasada lineer potansiyometrik pozisyon cetveli diye geçer. Sanırım en iyisi novotechnik. Bu cetvellerden faydalanabilirsin. Otomasyon firmalarında mevcuttur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst