Pil puntolama

Katılım
11 Nis 2021
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
60
Pil puntalama ve pillerin bağlanış uygulamalarıyla ilgili kitapçık nereden temin edebilirim?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Pil puntalama ve pillerin bağlanış uygulamalarıyla ilgili kitapçık nereden temin edebilirim?
Sistem için gerekli malzemeler 12 volt dc güç kaynağı 1.5 farad 40 volt kondansatör 100 amper metal tip tristör 1.5 volt pil bas bırak buton ve bakır probları Kalem pil tristörü tetiklemek için kullanılıyor bas bırak buton ile pil üzerinden tristör tetikleniyor puntalayacağımız metale voltaj iletiliyor. Voltaj geçen kablolar çok kalın olmalı ups cihazlarındaki akü kablolar olabilir ya da daha kalını
 

Ekli dosyalar

  • pil-punta-devresi.png
    pil-punta-devresi.png
    15.6 KB · Görüntüleme: 13
Bu işle ilgili bir kitapçık olduğunu sanmıyorum.

İyi bir punta makinası, muhtelif şekil kalınlık ve uzunlukta nikel şeritler, ile önce denemeler yapmalısınız. Sonucunda deneyim edineceksiniz.

Puntalama cihazında güç ve süre ayarı olması gereklidir. Süre ve güç ayarı olmayan cihazlarda şerit yakma yada pil delinmesi yaşanmaktadır.
 
İlginiz için teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst