CN3791 Modülünün Güneş Paneli ile Verimli Çalıştırılması Hakkında Yardım

güzel insan, ben yine biraz sesli düşüneyim sen işine geleni al kullan,
1-10 wattlık panel 25x25 veya 25x32 cm ve 12 voltu çok rahat veriyor 2 amper verir mi? bilemem.
2- senin yakışıklı cn3791 fonksiyonel olarak görünüyor, kullanmadığım için ben yakışıklı diyemiyorum.
3-cn3791 4,2 volt çıkış veriyor (diyorlar) 18650 yi rahatlıkla beslemesi lazım.
4- bu şartlarda ya panel yeterli güneş görmüyor, yada 3791 amca hasta
5- burada elemanları yeniden test etmekte fayda var.
6- bu arada bilmen gereken DC de voltaj ve amper arasında ters bir orantı vardır. mesela 12 volt bir dc motor, güç kaynağına bağladığında çalışabiliyorsa (otomatik ayarda) çektiği amper 3-4 amper olurken voltaj 5-6 volta düşebiliyor (çekilen voltaj 12 volt, motorun tüketebildiği 5-6 volt)
7- şimdi senin pil amca amperi voltajı emcükler (sınırsız) senin kart amca da yetişemezse sınırlayamazsa hiç bir işe yaramaz.
8- benim kafa yine durdu. (error/403)

güzel insan, ben yine biraz sesli düşüneyim sen işine geleni al kullan,
1-10 wattlık panel 25x25 veya 25x32 cm ve 12 voltu çok rahat veriyor 2 amper verir mi? bilemem.
2- senin yakışıklı cn3791 fonksiyonel olarak görünüyor, kullanmadığım için ben yakışıklı diyemiyorum.
3-cn3791 4,2 volt çıkış veriyor (diyorlar) 18650 yi rahatlıkla beslemesi lazım.
4- bu şartlarda ya panel yeterli güneş görmüyor, yada 3791 amca hasta
5- burada elemanları yeniden test etmekte fayda var.
6- bu arada bilmen gereken DC de voltaj ve amper arasında ters bir orantı vardır. mesela 12 volt bir dc motor, güç kaynağına bağladığında çalışabiliyorsa (otomatik ayarda) çektiği amper 3-4 amper olurken voltaj 5-6 volta düşebiliyor (çekilen voltaj 12 volt, motorun tüketebildiği 5-6 volt)
7- şimdi senin pil amca amperi voltajı emcükler (sınırsız) senin kart amca da yetişemezse sınırlayamazsa hiç bir işe yaramaz.
8- benim kafa yine durdu. (error/403)
Eyvallah ustam, gene kendi tarzında gayet güzel bir kılavuz koymuşsun ortaya. özellikle dc de voltaj ve amperin ters orantılı olmasını bu şekilde beklemiyordum ki bundan sonra parça seçiminde mihenk olarak kullanacağım. Çok teşekkür ederim 👏👏👏

Eyvallah ustam, gene kendi tarzında gayet güzel bir kılavuz koymuşsun ortaya. özellikle dc de voltaj ve amperin ters orantılı olmasını bu şekilde beklemiyordum ki bundan sonra parça seçiminde mihenk olarak kullanacağım. Çok teşekkür ederim 👏👏👏
amper değerini, yani çekilen gücü asla hafife alma. pil bu ampere yani doymaya karşı orantısız güç kullanır. bu yüzden sınırlanır. orantısız güç/ kontrolsüz güç güç değildir. pencerenin bu yüzünü hiç bir datasheette göremezsin. (dc de)

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri